Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 17. fordulójában a Sopron idegenben verte 3-1-re a Győrt - a Reszeli-tanítványok feljövőben, az ETO egyre sanyarúbb helyzetben.

Borsodi Liga, 17. forduló:
Győri ETO - Sopron 1-3 (0-2)
Győr, 3000 néző
vezette: Makai
Győr: Sebők - Lakos, Stark, Böjte - Bognár (Mracskó, 46.), Farkas B. (Oross 75.), Golovic, Szanyó, Rósa - Nicsenko (Balla, 46.), Vayer
Sopron: Farkas B. - Vincze (Varga K. 80.), Szabados, Horváth R., Salagean - Sira (Orabinec 75.), Csiszár, Somogyi, Tóth I. - Tóth M., Nagy T.
gól: Rósa (73.), illetve Sira (9.), Tóth M. (29.), Nagy T. (55.)
sárga lap: Nicsenko (44.), illetve Salagean (33.)

Reszeli Soós István hű maradt önmagához és ezúttal is változtatott az előre megadott összeállításon: Orabinec helyett Sira került a kezdőcsapatba. A szakvezető azzal indokolta döntését, a Ferencváros elleni együttesnek szavazott bizalmat, mert úgy érzi - a negyedórás rövidzárlatot leszámítva, amikor sorozatban kapták a gólokat -, az Üllői úton jól játszott a Matáv.

Tamási Zsoltot nem lepte meg Reszeli húzása, mert a helyszínen tekintette meg az Üllői úti találkozót, amelyen szerinte a soproniak győzelmet érdemeltek volna. Újabb változtatásra kényszerült, hiszen az Újpesten a lábára rúgást kapott Baumgartner nem tudta vállalni a játékot. Az egyébként is érzékeny veszteséget jelentő Károlyi és Dulcea hiányát gyarapította "Bambusz" kiesése. Ráadásul Vasas három sárga lapja miatt nem állhatott az edző rendelkezésére.

A kezdés előtt a hazaiaknál Rósa Dénest köszöntötte a hangosbemondó, a győriek tar középpályása a Debrecen ellen játszotta századik élvonalbeli mérkőzését. Jubiláns volt soproni oldalon is, Reszeli Soós István edzőként 150. NB I-es találkozójára készülődhetett. Azt nem írhatjuk, hogy százötvenszer ült a kispadon, hiszen már élt az MLL által kiszabott büntetés, vagyis a "mester" nem játékosai között foglalt helyet, hanem a lelátóról figyelte az eseményeket. A száműzött edző rádión tartotta a kapcsolatot kollégájával, Fedor Sándor pályaedzővel.

Bátran és határozottan kezdett a Matáv, noha a vezető gól megszerzéséhez bődületes győri hibák is kellettek. A 9. percben Tóth M. futott el a bal oldalon, lapos középre adására rosszul jött ki Sebők, nem érte el a labdát, az érkező Sira pedig 5 méterről a hálóba lőtt (1-0). A piros-fehérek szervezettebben, jobban játszottak, a lassú és körülményes Győr nem nagyon talált rést a soproni védőfalon. Negyedóra után aztán felcsillant valami, egy jobb oldali beadás Nicsenkót találta üresen a kapu előtt, a csatár 5 méteres fejese azonban ugyanilyen távolsággal kerülte el a hálót. Nem sokkal ezt követően Lakos próbálkozott 20 méterről, a labdáját a soproni Farkas Balázs ütötte a léc fölé.

A 29. percben növelte előnyét a vendégcsapat: Horváth R. átadása után Tóth M. 14 méterről a léc alá lőtt (2-0). A harmatgyenge ETO ellen magabiztosan futballozott a Matáv, Sebők bravúrja is kellett, amikor egy szabadrúgást kitornázott a jobb alsó sarokból, hogy a soproni előny ne nőjön tovább már az első félidőben. A másik oldalon Rósa jeleskedett egy nehéz szögből elvégzett szabadrúgással, amit Farkas üggyel-bajjal ütött a léc fölé.

Az első félidőben szánalmas teljesítményt nyújtó győrieknél kettős cserét hajtott végre Tamási Zsolt. Egy borízű hang ugyan azt követelte, új tizenegy álljon ki a második félidőre, ám ehhez - ugye -szabályt kellett volna módosítani.

Az ETO szinte még neki sem feszülhetett, hogy megpróbáljon javítani kétségbeejtő helyzetén, amikor az 55. percben Tóth M. a jobb oldalról ívelte keresztbe a labdát, Böjte aláfutott, Nagy T. viszont 5 méterre a győri kaputól lekezelte, majd a bal sarokba lőtt (3-0). A sok átadási hiba miatt tíz perc kellett, mire veszélyesnek mondható akciót vezettek a győriek. Vayer átadása Golovicot találta lövőhelyzetben, ő viszont 17 méterről nem találta el a kaput. Nem így Stark, aki a 73. percben egy 25 méteres szabadrúgást hatalmas erővel lőtt rá, Farkasról kipattant a labda, amelyet Rósa 10 méterről juttatott a bal sarokba (3-1).

A hajrában aztán további győri gólok helyett majdnem újabb soproniak következtek. Előbb a 81. percben Nagy T. kiváló indításával Tóth M. futott végig a győri térfélen, 15 méterről lőtt, a labda azonban a felső lécről vágódott le. Nem sokkal utána a korábbi előkészítő tört kapura, 12 méteres lövése a kifutó Sebőkről pattant vissza. Három perccel a rendes játékidő vége előtt vezette az ETO a legszebb támadását: Vayer szöktette Mracskót, aki az alapvonal közeléből laposan középre gurított a tisztán álló Stark elé, aki 11 méterről a léc fölé lőtt. A minden tekintetben jobb Matáv ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

Tamási Zsolt: - Egyszerűen nem találok magyarázatot a csapat nagyon gyenge teljesítményére. A héten semmi jel nem utalt arra, hogy így játszanak a fiúk. Nem is maga a játék, sokkal inkább a gyámoltalan, gyáva hozzáállás volt meglepő.

Reszeli Soós István: - Köszönöm a csapatnak a nagyszerű teljesítményt. Koncentráltan, taktikusan játszottunk, s tulajdonképpen megismételtük a Fradi-pályán nyújtott játékunkat. Lényeges különbség azonban, hogy ezúttal győztesen hagytuk el a pályát.

Papp Győző

Ajánlat:

A BL állása

Korábban: