Vágólapra másolva!
A Lazio együttese nincs a legjobb anyagi helyzetben, és a klub vezetői nemrégiben ki is jelentették, hogy amennyiben a gárda ebben a szezonban nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájára (márpedig a jelenlegi 10. hely nem erre utal), akkor kénytelenek lesznek eladni legértékesebb játékosaikat, így Angelo Peruzzit, Hernán Crespót, Alessandro Nestát és Karel Poborskyt. Nos, utóbbiról minden bizonnyal le kell tenniük, mert a cseh középpályás kijelentette: az idény végén visszavonul.

Poborsky januárban szerződött a rómaiakhoz a portugál Benficától, ám már akkor is foroghatott valami hasonló a fejében, hiszen a szerződése mindössze 18 hónapra szólt. Akkor a játékos ügynöke, Pavel Paska még váltig hangoztatta, hogy védence csak elővigyázatossági okokból kötött ilyen rövid időre kontraktust, annak lejárta előtt minden bizonnyal hosszabbítani fog.

Úgy látszik azonban, hogy ez nem fog megvalósulni, hiszen a focista a napokban kijelentette: 99 százalék, hogy az idény végén szegre akasztja futballcipőjét. "Ugyan még csak 29 esztendős vagyok, de azt hiszem, hogy a szezon végeztével befejezem pályafutásom, és hazatérek Csehországba. Szeretnék valami mást is kipróbálni az életemben, és az biztos, hogy nem akarok edző vagy menedzser lenne, hanem a futballon kívül szeretnék valamivel foglalkozni."

A cseh középpályás annak idején az 1996-os Európa-bajnokságon tűnt fel a cseh nemzeti csapatban, ám igazából nem tudta teljesen kibontakoztatni tehetségét. A kontinensviadal után a Manchester United vette meg, ám a Vörös Ördögöknél képtelen volt beverekedni magát a kezdők közé, és másfél év múltán a portugál Benficába távozott, ahol három évet húzott le. Jelenleg a Lazióban alapembernek számít, a legutóbbi fordulóban a Brescia ellen például csapata egyik legjobbja volt, de úgy látszik, ennek ellenére elege lett a fociból. Az 1996-es Eb-n a portugáloknak rúgott zseniális, átemelős gólja azonban mindig megmarad a drukkerek emlékezetében.

Korábban: