Vágólapra másolva!
Nem kérdés: a külföldön szereplő magyar labdarúgók, noha a válogatottnál aprópénzt keresnek a klubcsapataiknál megszokotthoz képest, alig várják, hogy csatlakozzanak a nemzeti tizenegyhez. Így  van ezzel Lisztes Krisztián, a Bundesliga tabelláján egyre előkelőbb helyen (6.) álló Werder Bremen középpályása is, akit Weser-parti lakásában értünk utol.

- A család is várja már a hazautat?
- De még mennyire. A pici miatt holnap autóval elmegyünk Hamburgba, ami Brémmától 110 kilométerre van, és onnan repülünk Budapestre, hogy ne kelljen a gyerekkel átszállni.

- Milyen a hangulata, az edzővel való viszonya mostanság? Az idény elején Schaaf mester nem igazán játszatta.
- Szerencsére már nincs miért keseregnem, mivel sikerült magam beverekedni a csapatba. Schaaf edzővel pedig korábban sem akadt személyes ellentétem, sőt, eddigi trénereim közül talán vele a legjobb a kapcsolatom.

- Andy Herzog, az osztrákok klasszisa, aki a napokban harsány veszekedések közepette hagyta ott tíz év után a Werdert, feltehetően más véleményen van ez ügyben.
- És valahol igaza is van Herzognak. A rostocki bajnokin ugyanis már levette a melegítőjét, s cseréhez készülődött, amikor szóltak neki, hogy vissza minden. Ha ez egy fiatal labdarúgóval történik, szóra sem érdemes, ám Herzog tényleg sokat tett a klubért, ráadásul, miután összeveszett egykori játékostársával, a Werder jelenlegi menedzserével, Klaus Allofsszal, a másnapi újságokban mégis visszafogottan nyilatkozott a csapatról, s a klubról is.

- Önre nem neheztelt, elvégre éppen őt szorította ki az együttesből?
- Egy pillanatig sem, mi több, jelezte, tisztában van azzal, hogy felette már eljárt az idő, viszont egy kicsivel több méltányosságot elvárt volna magának. Herzog összességében kulturáltan vált el az egyesülettől, s tért vissza egykori csapatába, a bécsi Rapidhoz, ahol Matthäus lesz az edzője.

- A jelenlegi magyar válogatottól mennyiben lehet elvárni a biztos győzelmet Macedónia ellen?
- Manapság senki ellen sem lehet biztosra menni, ám ezúttal nem is tudok elképzelni más eredményt, mint győzelmet. Az olaszok elleni pármai meccsen már kezdett összerázódni a társaság, s hiszem, hogy a szurkolóknak sok öröme lesz még ebben a csapatban. Az első lépést ehhez már jövő szerdán, a Megyeri úton megtehetjük.