Vágólapra másolva!
Szlovénia szövetségi kapitánya, Srecko Katanec szerint csapatának bármilyen eredmény jó lehet Ljubljanában, mert a továbbjutás jövő szerdán, Bukarestben fog eldőlni.

Katanec kifejtette, hogy a labdarúgásban nem mindig az esélyesebb csapat diadalmaskodik. Románia az utóbbi három világtornán jelen volt, tehát számára nagyobb lenne a csalódás, ha nem jutna ki a 2002-es világbajnokságra. "Szombaton mindent megteszünk a győzelemért, ám azt nem lehet előre tudni, milyen eredmény lenne jobb számunkra a visszavágóra" - mondta Katanec. "Lehet, hogy egy hazai döntetlen után nagyobb szerencsénk lenne Bukarestben, de az is megtörténhet, hogy egy háromgólos hazai előny sem lenne elegendő a továbbjutáshoz. Engem most jobban érdekel a jó játék, mint az eredmény. Aprólékosan kielemeztük a románok játékát, ám a futballban mindég a pályán kell alkalmazkodni az ellenfél taktikájához, a váratlan helyzetekhez." A kapitány hozzátette: Zahovic hiánya nem egy tragédia, megtörtént már, hogy fontos kulcsemberek nélkül is megoldották a soros feladatot.

A román válogatottat zord, esős idő fogadta Ljubljanában, így Popescuék a hógolyózást sem hagyhatták ki programjukból. Gheorghe Hagi kapitány meg is jegyezte: az eső a házigazdáknak kedvez, mert a csúszós pályán a románok nem tudják kihasználni technikai fölényüket.

Hagi egyelőre nem döntötte el, hogy a hosszú sérülése után lábadozó Iliét pályára küldi-e szombaton. A románok közül Gheorghe Popescu öltötte magára legtöbbször a válogatott mezt (104), őt követi Dorinel Munteanu (102), Bogdan Stelea (79) és Ovidiu Sabau (53). Az egyetlen újonc Daniel Chirita (Rapid). A válogatott góllövőlistáját szintén Popescu vezeti 16 találattal, majd Ilie (13), D. Munteanu (12), Ionel Ganea (11) és Marius Niculae (9) következik. A két együttes eddig két barátságos mérkőzésen találkozott egymással: 1994-ben Bukarestben (0-0), és idén augusztusban Ljubljanában (2-2).

Balla István

Korábban: