Vágólapra másolva!
A Real Madrid teljesítménye az elmúlt hetekben ugrásszerűen javult, és ennek köszönhetően a királyi gárda hívei már nem is olyan borúlátóak a jövőt illetően. Különösen az okoz nagy örömet Madridban, hogy az ifisták közül felhívott két játékos, Raúl Bravo, illetve Pavón is remekül beilleszkedett a csapatba, és a Barca ellen győztes meccset is végigjátszották. Nem csoda, hogy az egyesület vezetősége azon van, hogy megtartsa a két tehetséges fiatalt.

Spanyolországban bevett szokás, hogy a futballisták szerződésében szerepel egy úgynevezett "kivásárlási záradék", amelyben azt az összeget írják le, amennyiért az egyesület hajlandó lenne elengedni a focistát. Vagyis ha egy másik csapat hajlandó kipengetni ennyit, akkor az anyaklub nem gördíthet akadályt a labdarúgó távozása elé.

A sztárok esetében ez az összeg általában csillagászati szokott lenni, azoknál a játékosoknál azonban, akik általában csak csereemberek sokkal kevesebb. Jelen esetben a Realnál Pavón és Raúl Bravo szabott ára mindössze 3,7 millió font, ami a mai játékospiaci árakat nézve nevetségesen alacsony.

Félnek is a királyi gárdánál attól, hogy egy élelmes klub esetleg lecsap a tehetséges fiatalokra, éppen ezért a napokban őj szerződést ajánlottak a két játékosnak, amelyben a "kivásárlási záradék" immár 15 millió lenne.

Ennek megfelelően persze a focisták fizetése is megnövekedne, az eddigi körülbelül 26 ezer fontos évi bérük helyett 185 ezret (75 millió forint) kapnának, ami testvérek között is hétszázötven százalékos fizetésemelés (vegyük hozzá, hogy Zidane ennek a 24-szeresét keresi). Nem valószínű tehát, hogy Pavónékat olyan könnyű lenne elcsábítani a Realtól.

Korábban:

Tovább erősödhet a Real Madrid