Vágólapra másolva!
Sebők Vilmossal, a Bundesligában szereplő Energie Cottbus magyar válogatott labdarúgójával kapcsolatban az utóbbi napokban elsősorban az úgynevezett szökési ügy érdekelte a közvéleményt, ám mi ezúttal a német csapat mélyrepülése és a nemzeti 11-ben való új szerepköre okán beszélgettünk a védővel. Sebőköt mielőtt a válogatott jövő heti, Macedónia elleni fellépésre útra kelt volna Budapestre, még cottbusi otthonában értük utol.

"Gond van a klubnál, hiszen nem elég, hogy adócsalás miatt vizsgálat folyik néhány vezető ellen, ami errefelé igen komoly ügy, a sorozatban elszenvedett hat vereség után mostanában igen rossz a hangulat a csapat körül" - kezdte Sebők.

- A magyar játékosokat mekkora súlyú kritika éri Cottbusban a kudarcokért, elvégre ilyenkor mindig elsőként a külföldieket veszik elő a vezetők?
- Mátyussal, Miriutával egyetemben kapunk mi is rendesen elmarasztalást, sőt, Laci most éppen ezért nem jön haza a macedónok elleni meccsre,
ellenben az sem véletlen, hogy mi magyarok, általában a kezdőcsapatban kapunk helyet. Márpedig ez azt jelenti, zömében elégedett lehet velünk Eduard Geyer, az edzőnk. Sajnos azonban fegyelmezetlenségek miatt sorozatban hullajtjuka pontokat, a legutóbbi fordulóban Freiburgban
például hiába játszottunk majdnem 70 percet emberelőnyben ismét simán kikaptunk. Mitagadás, a második freiburgi gólnál én is nagyot hibáztam. Bizony a válogatott meccsek miatt jókor jön a szünet, s bevallom az elkövetkezendő két fordulóban, Mönchengladbachban és odahaza a Stuttgart ellen 4 pontra számítok, amivel megkezdhetjük a felzárkózást. Ellenkező esetben kieső helyre kerülünk.

- A Macedónia elleni válogatott fellépésen várhatóan újra a középpályán, védekező szerepkörben lép pályára. Mennyire ízlik az új szerepkör?
- Miért is tagadnám, kissé szokatlan, az új poszt, hiszen amióta az eszemet tudom, mindig középhátvédet játszottam. Viszont a középpályán nincs akkora felelősségem, mint utolsó emberként, igaz, itt lényegesen többet kell futni. Alig várom egyébként az újabb válogatott fellépést, amire örömömre egykori sikereim színhelyén, az újpesti-stadionban kerül sor.

Bánki József

Korábban: