Vágólapra másolva!
Úgy látszik, a spanyol Malaga futballistái nagyon keresettek manapság a játékospiacon. A csapat középhátvédjét, Fernando Sanzot a hírek szerint a Manchester United környékezte meg, a holland középpályás, Musampa iránt pedig a Newcastle United érdeklődik. A Szarkák állítólag hajlandóak lennének kifizetni a szerződés szerint meghatározott 15 millió fontos vételárat is a focistáért, akit a Lazio is szívesen látna soraiban.

Musampa Kongó fővárosában, Kinshasában született 1977. július 20-án, de fiatalkorát már Hollandiában töltötte, és a labdarúgással a nevezetes Ajax-akadémián ismerkedett meg. Az amszterdami egyesületnél igen fiatalon, már az 1994-95-ös idényben bemutatkozhatott az első csapatban, és a következő idényben már állandó tagja volt a felnőttek keretének.

Abban az idényben megszerezte első találatát a legjobbak között, és az Ajaxszal bajnoki címet, valamint Bajnokok Ligáját nyert. A következő idényben a csapat ismét aranyérmes lett Hollandiában, és bejutott a BL döntőjébe is, ám ott a Juventus ellen tizenegyesekkel vereséget szenvedett. Musampa a kezdő csapat tagja volt a fináléban, és az idény végén sok más Ajax-focistával együtt külföldre szerződött.

A francia Girondins Bordeaux vette meg, ám a galloknál nem tudta beverekedni magát a kezdő tizenegybe. Első idényében 16, a következőben pedig 17 alkalommal vetették be, és bár 1999-ben francia bajnoki címet nyert, mégis úgy érezte, hogy távoznia kell a klubtól. A spanyol első osztályba frissen feljutott Malaga szerződtette, ám érdekes módon többnyire ott is csak csere volt. Előrejutását persze az sem segítette, hogy köztudottan nagy híve a bulizásoknak, és kimaradásait az edzők nem szokták örömmel fogadni. A jelenlegi idényben azonban remekül focizik, nem csoda, hogy Angliában és Olaszországban is felfigyeltek a szélvészgyors és remekül cselező középpályásra.

Korábban: