Vágólapra másolva!
Amennyiben létrejön az üzlet, egy arab konzorcium hajlandó 160 millió fontot invesztálni a csőd szélén álló olasz Fiorentina labdarúgócsapatába. A hírek szerint a klub új elnöke az 1982-es világbajnok olasz válogatott erőssége, Giancarlo Antognioni lesz.

Mint ismeretes, Vittorio Cecchi Gori nyáron lemondott elnöki tisztjéről, miután egy pénzügyi átvilágítás megállapította, gyakorlatilag pénzmosásra használta a firenzei együttest. "Most már csak Vittorio válaszára várunk" - mondta Shahram Tootoonchi az arab társaság nevében, arra célozva, hogy Cecchi Gori részvényeitől függ a tranzakció létrejötte. A kontraktus azért is lényeges, mert a játékosok felé a klub közel 25 millió fontos adósságot halmozott fel, amelyet ígéretük szerint karácsonyig törlesztenek.

"Terveink szerint Giancarlo Antognioni lesz az elnök" - mondta Tootoonchi. "Az ő dolga lesz kijelölni az új stábot. Első lépésként, mintegy gyorssegélyként felajánlunk 35 millió fontot, és a szerződés értelmében három év alatt újabb 125 milliót invesztálunk a klubba."

Antognoni egyébként a klub történetének legtöbb élvonalbeli mérkőzését játszotta és tagja volt Olaszország 1982-es világbajnok együttesének. Beceneve (Il Bel Antonio - gyönyörű Antonio) jelzi, hogy a szurkolók őt tartották a legszebb firenzei labdarúgónak, e tekintetben legnagyobb riválisa Gabriel Batistuta volt.

Pincési László

Korábban: