Vágólapra másolva!
Adriano Galliani, az AC Milan labdarúgócsapatának alelnöke kedden kijelentette: azért kellett hétfőn meneszteni Fatih Terimet és helyére kinevezni Carlo Ancelottit, mert az AC Parma is közel állt az ő kiszemeltjük szerződtetéséhez.

"Hétfő este a lakásán kerestem fel Carlót, aki éppen vacsorázott, és mielőtt a parmaiak megelőzhettek volna, aláírtuk a 2004. június 30-ig érvényes szerződését." Előtte Terimet telefonon hívta fel, hogy közölje vele: a milánói klub nem tart igényt a munkájára. A török szakember éppen Isztambulban tartott előadást a vezetői képességekről. Pályafutása során most menesztették először.

"Fatih nem bukott meg, összeesküvés áldozata lett" - kommentálta a történteket Senol Gunes, a török válogatott szövetségi kapitánya. "Megalázták, így senkivel sem lehet bánni. Azt hiszem, Törökországban jelenleg az AC Milan a világ legnépszerűtlenebb klubja."

Parmaban is óriási felháborodást váltottak ki Ancelotti szerződtetésének körülményei. Calisto Tanzi klubelnök értetlenségének adott hangot: "A milánóiak nagyon sportszerűtlenül jártak el, helyettük is szégyellem magam. Ancelottiban is nagyot csalódtunk, szóban már mindenben megegyeztünk vele. Ilyet még nem is láttam!"

"A parmaiak Daniel Passarellával, az argentin válogatott egykori szövetségi kapitányával vették fel a kapcsolatot. Korábbi szakvezetőjük, Renzo Ulivieri múlt szerdán mondott le." Ancelotti elismerte: nem volt sportszerű megszegni a parmaiaknak tett ígéretét. "Szeretnék elnézést kérni az AC Parma vezetőitől és a szurkolóktól is. Régóta vágytam már az AC Milan kispadjára, döntésemnél az eszemmel szemben a szívemre hallgattam."

Korábban: