Vágólapra másolva!
A Napkelte reggeli műsorában megszólalt az a két taxisofőr, akik még Bicskei Bertalan szövetségi kapitánysága idején állítólag látták a dunavarsányi edzőtáborból kiszökött válogatott futballistákat az egyik szórakozóhelyen, részegen. A többes szám nem véletlen, hiszen a taxisok konkrétan megnevezték Sebők Vilmost, a Cottbus, és nagy meglepetésre Dárdai Pált, a Hertha játékosát mint "bűnösöket".

Az idézőjel nem véletlen, hiszen hallgassuk csak, mit mondanak az érintettek az elhangzottakról: "A műsorban elhangzottakhoz nem tudok mit hozzáfűzni, az MLSZ-ben lezárták az ügyet, s magam is így teszek" - mondta Sebők, aki lapunknak annak idején megígérte, a vizsgálat lezárása után kipakol. Mindenesetre a jövő heti, Megyeri úton rendezendő Macedónia elleni válogatott mérkőzésre hazaérkező Sebők annyit még hozzáfűzött az ügyhöz: "Azért nem elképzelhetetlen, hogy néhány embert megkérdezek a meghurcoltatásom okán, azon meg csak röhögni tudok, hogy Dárdai Palcsival mentem bárhová, vele speciel soha nem voltam még szórakozni."

Az említett Dárdai hallott már a televizíós adásról, s faggatózásunkra higgadtan így nyilatkozott: "Semmi gond, végre az ügyvédem is keres egy kis pénzt, majd ő elintézi az ügyet. Hitelrontásért perelem az illetőt, aki belekevert ebbe a történetbe, hiszen aki ismer, tudja, este fél tízkor már alszom, reggel hatkor pedig az első vagyok Eisemann gyúró szobájában, aki a kávéját szürcsöli. El tudja valaki is képzelni, hogy éjjel mulatok, s hajnalban már kávézgatok? Különben is őszinte ember vagyok, ha megkívánok egy pohár vörösbort, hozok a fatertól egy üveggel Pécsről, s megiszom magamban a szobámban. Ahol egyébként Dvéri Zsolttal laktam együtt Dunavarsányban, azaz az újpesti középpályás is tanúsíthatja az általam elmondottakat. Bulizni pedig senki mással, csak a pécsi haverokkal és legjobb barátommal, a ZTE-ben futballozó Egressy Gáborral szoktam eljárni, de ezt is csak szabadságom terhére. De mielőtt még mosakodásnak tűnne, amit mondok, legyen elég annyi, a feleségem is röhög az egészen, elvégre a szüleim mellett ő ismer a legjobban. A válogatott meccsre úgyis megyek haza, addigra megtudom a taxis nevét is, s bármilyen fájdalmas, az illető a kenyerével fizet a kijelentéséért, mivel kitolják alóla az autóját a pert követően. Az meg a legkevesebb, hogy a nagy nyilvánosság előtt bocsánatot kérjen tőlem."

Bánki József

Korábban: