Vágólapra másolva!
Az Ágyúsoknál a francia kapcsolat nagyon erős, hiszen a klub gall szakvezetője, Arsene Wenger akár öt honfitársát is bevetheti a mérkőzéseken. Közülük Thierry Henry, Robert Pires és Patrick Vieira csak nagyritkán marad ki a kezdő tizenegyből, és az utóbbi időben Sylvain Wiltord is egyre több lehetőséget kap. A csatár a Manchester United elleni ligakupa-mérkőzésen mesterhármassal bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Wiltord a válogatott után az
Arsenalban is főszereplő lehet
Stade Rennes

Az élvonalban tehát az 1994-95-ös szezon első találkozóján mutatkozott be Wiltord, mégpedig július 29-én az AS Saint-Etienne ellen. Első gólját október 11-én szerezte a legjobbak között, az Auxerre volt a szenvedő alany. Ezt a produkciót még négy alkalommal ismételte meg ebben az idényben, így összesen öt góllal fejezte be a bajnokságot. A következő pontvadászat lényegesen jobban sikerült számára, mert akkor csupán egy alkalommal maradt ki a kezdő tizenegyből, és a harminchét találkozón tizenöt gólt szerzett. Ezután azonban lényegesen visszaesett a teljesítménye, hiszen az 1996-97-es szezonban csak három alkalommal talált az ellenfelek hálójába.

Ennek ellenére a Bordeaux fantáziát látott benne, és szerződtette őt. Az 1997-98-as bajnokságban egyetlen mérkőzésről sem hiányzott, és tízszer volt eredményes, a következő idényben azonban ezt alaposan túlteljesítette. 22 találattal gólkirályi címet, a Bordeaux pedig aranyérmet nyert, ráadásul a válogatottban is bemutatkozhatott. Ott volt a 2000-es Európa-bajnokságon is, ahol a döntőben az ő találata hozta vissza az utolsó percben a győzelmi reményeket. Tavaly nyáron némi huzavona után igazolt az Arsenalhoz, ahol eleinte sokszor csak csere volt, de így is jó volt nyolc gólra az angol bajnokságban.

Korábban: