Vágólapra másolva!
A Manchester Unitednek nem éppen a védelem a legerősebb csapatrésze ebben az idényben, hiszen a Vörös Ördögök a Premier League-ben már 25 gólt kaptak, aminél többször csak a kiesés ellen küzdő West Ham, Leicester City, Southampton és Derby County kapitulált. Jaap Stam távozása óta a MU védelme rendkívül sebezhető, nem csoda tehát, hogy a manchesteriek szeretnének erősíteni. Kiszemeltjük azonban nem egy közismert világsztár, hanem a spanyol Málaga védője, Fernando Sanz.

A Manchester United játékosmegfigyelői októberben több alkalommal is jelen voltak a Málaga meccsein, és úgy látszik, hogy tetszett nekik, amit láttak, hiszen a hírek szerint máris bejelentkeztek Sanzért. A védő szerződésében az szerepel, hogy amennyiben egy klub 12 millió fontnak megfelelő összeget ajánl érte, akkor leigazolhatja, de a spanyol egyesület vezetősége szerint nem fognak kapkodni a focista eladásával.

"Való igaz, hogy a napokban több európai csapat is megkeresett minket pár játékosunkkal kapcsolatban, és ezen gárdák között van a Manchester United is. Nem fogunk sietni a transzferrel kapcsolatban, ugyanakkor tény, hogy az angolok szeretnék minél előbb nyélbe ütni az üzletet" - jelentette ki a Málaga elnöke, Serafin Roldán.

Nem valószínű persze, hogy amennyiben a MU érdeklődése valóban komoly, akkor a spanyol középcsapat ellen tudna állni az ajánlatnak, és minden bizonnyal Sanz is kapva kap majd az alkalmon, hogy bebizonyítsa a Real Madrid vezetőinek: egykoron méltatlanul küldték el a királyi gárdától.

A védőnek a Real Madrid egykori elnöke, Lorenzo Sanz fiaként meglehetősen nehéz dolga volt a fővárosiaknál, hiszen kétszer annyit kellett teljesítenie ahhoz, hogy meggyőzze a közvéleményt: nem édesapja miatt került be a csapatba. Végül három évvel ezelőtt hagyta ott Madridot, és a Málagához szerződött, ahol szép lassan a Primera División egyik legmegbízhatóbb védőjévé nőtte ki magát. Idén pedig nemes bosszút állt a Realon, hiszen csapata az ő találatával szerzett pontot a Santiago Bernabéuban. Ez volt egyébként Sanz első gólja a legjobbak között.

Korábban: