Vágólapra másolva!

A felkészülés hajrája a vébé-pótvizsgára<BR/>

Minden, még versenyben lévő labdarúgó-válogatott megkezdte a felkészülés hajráját a sorsdöntő szombati és jövő szerdai világbajnoki pótselejtezőre.

Írország - Irán:
Mick McCarthy, az írek szövetségi kapitánya számíthat Roy Keane játékára Irán ellen. A Manchester United futballistája térdpanaszok miatt néhány bajnoki mérkőzést kihagyott, de szombaton pályára léphet Dublinban. "Keane céltudatossága a többieknek is hatalmas segítség. Vele valóban van esélyünk a világbajnoki részvételre. Hála Istennek, egészséges, de addig is, amíg csütörtökön találkozik a keret, klubjában folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll" - mondta McCarthy.

A pótselejtező teheráni visszavágójával kapcsolatban az Iráni Labdarúgó Szövetség vezetői mindenkit megnyugtattak: az ír csapat utazását soron kívüli, rendkívüli vízummal biztosítják.

Ukrajna - Németország:
A Bundesligában dolgozó edzők és menedzserek szerint Friedhelm Funkel, a Hansa Rostock szakvezetőjének kivételével akkor sem szabad Rudi Völler szövetségi kapitányt meneszteni, ha a válogatott nem jut tovább Ukrajna ellen.

"Nem lehet évenként új kapitányt választani, a sikerhez szükség van a folytonosságra" - összegezte a többség véleményét Dieter Hoeness, a Hertha BSC menedzsere. "A játékosok bíznak Rudiban, és néhány balszerencsésen végződött találkozó még nem jelenti azt, hogy nem ért a munkájához."

"Nem vonom kétségbe Völler tudását, de Ukrajna ellen nem szabad elbukni" - hangsúlyozta Funkel. "Ha ez mégis bekövetkezne, akkor a szurkolók nem hinnének tovább benne és az általa irányított csapatban. A német futball történetének egyik legnagyobb kudarca lenne a kiesés."

Korábban:

Pótvizsgára kötelezve!