Vágólapra másolva!
A Bayern München együttese - ha nem valósítja is meg teljes mértékben a rotációs elvet, azaz hogy más csapatot szerepeltet a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában - a lehetőségek szerint pihenteti kulcsjátékosait. Ugyanakkor a másik oldalon már megkezdte az építkezést a jövőre.

A Sparta Praha elleni BL-találkozón - amikor a továbbjutás már biztos volt - Tarnat, Linke, Zickler, Pizarro, Sforza, Thiam, R. Kovac, Kuffour, Hargreaves mögött Wessels védett, s Feulner is helyet kapott a középpályán. ő csakúgy, mint egykor Hargreaves volt, amatőr státusszal szerepel a münchenieknél.

A másik oldalon már a kevésbé amatőrök szerepelnek a kiszemeltek listáján. Uli Hoeness, a csapat menedzsere már nem is tagadja, hogy Sebastiasn Deisler nyártól a Bayern München labdarúgója lesz. Ez nemrég került nyilvánosságra, amikor kiderült, hogy a Bayern mintegy 20 millió márkát helyezett el a Hertha játékosának bankszámláján. Deisler érkezése esetén Effenbergnek - akinek jövő nyáron lejár a münchenieknél a szerződése - mennie kell: nyilatkozta Hoeness. Michael Ballack ügye nem ennyire sima. A Bayer Leverkusen 25 éves középpályása úgy 25 millió márkába kerülne a münchenieknek.

A legújabb hírek szerint egy másik Sebastian, Kehl is a bajor városba érkezne. A Freiburg játékosának 2003-ig szerződése van klubjával. Értéke körül-belül 15 millió márka, de ő még nem döntött véglegesen arról, hogy mikor szeretne-e a Bayernbe menni. Hogy miért hezitál? Mert Kehlt a Dortmund és - Deisler helyére - a Hertha is szeretné megszerezni.

Thury Gábor

Korábban: