Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal szerződést bontott Andreas Herzoggal a Werder Bremen labdarúgócsapata. Az osztrák labdarúgót azután menesztette a német csapat, hogy a középpályás kritizálta Thomas Schaaf vezetőedzőt, aki nem szerepelteti a kezdőcsapatban.

A Werder Bremen kezdő tizenegyében már hetek óta nem szerepel Herzog neve - többek között Lisztes Krisztián remek teljesítménye miatt. Az Izrael elleni vb-selejtező mérkőzésen remek szabadrúgásgólt szerző osztrák válogatott futballista nehezményezte, hogy a legutóbbi fordulóban Schaaf edző 45 percen keresztül "melegíttette", végül mégsem cserélte be.

Herzog szerződése 2002. június 30-ig szólt, ám Klaus Allofs, a Werder sportigazgatója úgy véli: a klub által szabott másfélmillió márkás vételár nagyon méltányos összeg a 33 esztendős középpályásért, akit az "Alpok Maradonájának" nevezett el az osztrák sajtó. A játékosért már be is jelentkezett a Rapid Wien együttese, ahol Lothar Matthäus vezetőedző szívesen látná: "Még nem beszéltünk, de a héten mindenképpen összefutunk” - jegyezte meg Matthäus, aki hozzátette: a klubelnök Rudolf Edlinger nagyon szeretné leigazolni Herzogot.

Matthäus, aki az 1995/96-os szezonban még együtt játszott Herzoggal a Bayern Münchenben, reménykedik: "Olyan erős lesz az érdeklődés, amilyenek a lehetőségeink. De úgy érzem, megállapodunk!"

Pincési László

Korábban: