Vágólapra másolva!
A Nantes-nak csak félig sikerült teljesítenie a hét végi fordulóra előírt tervet, hiszen bár a Kanárik megnyerték mérkőzésüket az AS Monaco ellen, ennek ellenére nem tudták elhagyni az utolsó helyet, hiszen az előttük álló CS Sedan is begyűjtötte a három pontot. Ugyancsak nyerni tudott a táblázat alsó felében található Olympique Marseille is, amely ebben az idényben harmadszor tudott egynél több találatot szerezni egy meccsen.

A francia bajnokcsapat az elmúlt hét napban végre korábbi szerepléséhez méltóan futballozott, hiszen a legutóbbi fordulóban a Sochaux-t, hét közben pedig a Bajnokok Ligájában az olasz Laziót győzte le. A Kanárik ennek megfelelően nagy önbizalommal várták a Monaco elleni meccset, és az első gólon látszott, hogy a focisták ismét bíznak saját magukban, hiszen ha nem így lenne, akkor Stéphane Ziani aligha próbálta volna meg húsz méterről átemelni a kissé kinn álló kapust. A középpályás azonban megkockáztatta a dolgot, és a labda csodálatos ívben hullott be a kapuba. Nem sokkal később egy szögletet követően Hassan Ahamada is betalált, és a vendégek erejéből már csak szépítésre futotta. A Nantes tehát feljövőben van, és a tréner, Reynold Denoueix meg is köszönte a vezetőségnek, hogy kitartottak mellette akkor is, amikor a csapatnak nem ment a játék.

Szintén nyerni tudott a szép múltú, ám annál gyatrább jelenű Olympique Marseille, amely a Stade Rennes-t győzte le hazai pályán. A házigazdák első találatát a brazil Fernandao szerezte, majd a mérkőzés vége felé gyors egymásutánban mindkét oldalon született egy tizenegyesgól, és a három pont így Marseille-ben maradt. A két büntető egyaránt meglehetősen kétséges volt, de a hazaiak csapatkapitánya, Franck Leboeuf (aki az OM tizenegyesét értékesítette), egyáltalán nem bosszankodott emiatt. Minden bizonnyal idegesebb lett volna, ha a bíró csak a Rennes javára ítél hasonló módon egy tizenegyest.