Vágólapra másolva!
Kiegyenlített, változatos első félidő után a második játékrészben a sokkal többet támadó és gólratörőbben játszó Sopron, ha nem is jó teljesítménnyel, de megérdemelten nyert a sereghajtó Vasas ellen - másfél hónap után.

Borsodi Liga, 16. forduló:
Sopron - Vasas 2-1 (1-1)
Sopron, 3000 néző
vezette: Ábrahám
Sopron: Farkas - Vincze, Szabados, Salagean - Orabinec (Varga, 81.), Csiszár, Horváth R., Somogyi, Tóth I. (Sira, 63.) - Tóth M., Nagy T. (Bausz, 86.)
Vasas: Nota - Schindler, Juhár, Tóth A., Andre - Hegedűs, Szili (Zrlic, 83.), Tóth N., Kovrig - Maróti, Gyánó (Nagy S., 78.)
gól: Salagean (3.), Tóth M. (78.), illetve Tóth N. (39.)
sárga lap: Gyánó (64.), Hegedűs (69.)

3. perc: Csiszár balról, élesen belőtt szabadrúgása a Vasas védőiről éppen Salagean elé vágódott, aki a 16-os bal oldali sarkáról óriási gólt ragasztott Nota kapujának bal felső sarkába (1-0).

39. perc: Gyánó egy baloldali beadást követően ügyesen fejelte le a labdát a 16-os előterében tartózkodó Tóth N. elé, aki 17 méterről lapos, nagy erejű lövést küldött a bal alsó sarokba. (1-1). A gólt követően a tartalék játékvezető megsértéséért a soproniak edzőjét, Reszeli Soós Istvánt Ábrahám bíró elküldte a kispadtól.

78. perc: Csiszár emelt a lesre játszó védők közül jó ütemben kilépő Nagy T. elé, aki rávezette a labdát a kimozduló Notára, középre passzolt, és az érkező Tóth M. két méterről az üres kapuba gurított (2-1).

Változatos, és az első öt perc után már kiegyenlített és eseménydús játékot produkáltak a mérkőző csapatok. A folytatásban a hazai gárda sokadik gólszagú akciója után egy tetszetős támadást követően végre tombolhatott a lelátó. A második játékrész teljesítménye alapján a Sopron megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Reszeli Soós István: - Nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot a csapat, örülök, hogy hosszú idő után újra nyertünk. A változatos első játékrész után a második félidő egyértelműen a miénk volt, több kihagyott helyzet után sikerült megszereznünk a győztes gólt. Azt hiszem nagy igazságtalanság, lett volna, ha nem mi nyerünk, az egyébként jól játszó Vasas ellen.

Komjáti András: - Hamar vezetést szerzett a Sopron, ám később átvettük a játék irányítását, és úgy érzem, megérdemelten egyenlítettünk. Sajnos szünet után nem tudtuk folytatni ezt a jó játékot, fölénybe került a Matáv, és nyert, bár úgy érzem, két tizenegyesgyanús szituációnál is a kárunkra tévedett a játékvezető.

Botár László

A BL állása, góllövőlista