Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott már a jövő évi világbajnokságra készül, és a felkészülés jegyében kerül majd sor a japánok elleni válogatott mérkőzésre november 7-én. Giovanni Trapattoni kihirdette a találkozóra meghívott futballisták névsorát, és a keretben egy újonc található: az Atalanta középpályása, Cristiano Doni, aki ebben a szezonban már háromszor volt eredményes.

Fotó: Reuters
Doni (jobbra) pályafutása csúcsára érhet

A következő szezonban már egy osztállyal feljebb játszott, mégpedig a Pistoiese együttesében, és itt is alapemberré vált. 1994 nyarán megint klubot váltott, és az akkoriban a harmadik vonalban szerénykedő Bologna játékosa lett, amellyel sikerült feljutnia a Serie B-be. Itt sem tudott azonban két évnél több időt eltölteni, következő egyesülete a Brescia volt, amely szintén a másodosztályban szerepelt. Ezzel a gárdával is feljebb léphetett egy osztályt, és így az 1997-98-es idényben végre bemutatkozhatott a Serie A-ban. Abban a bajnokságban egyszer volt eredményes, és a pontvadászat befejeztével megint új csapatot keresett magának, ezúttal az Atalantába szerződött.

Ez egyben azt jelentette, hogy vissza kellett térnie a második vonalba, de Doni egyáltalán nem bánkódott emiatt, hiszen a bergamóiaknál sokkal támadóbb feladatot kapott, és ennek megfelelően több gólt szerzett, mint korábban. Az 1999-2000-es bajnokságban például, amikor az Atalanta feljutott a legjobbak közé, 14 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, és a legutóbbi pontvadászatban is hétszer volt eredményes.

Korábban:

November 2., a nap játékosa: Nuno Gomes (Fiorentina)