Vágólapra másolva!
Pénteken az Újpest-Győr mérkőzéssel nyit, vasárnap pedig a Dunaferr-Haladás találkozóval zárul az NB I 16. fordulója. A rangadót azonban szombaton játsszák, amikor a Videoton - hosszú évek után először - esélyesként fogadja a bajnok Ferencvárost.

A Borsodi Liga legrangosabb találkozóját Székesfehérvárott játsszák. Évek óta nem állt olyan helyzetben a Videoton, hogy akár még vereség esetén is a Ferencváros előtt marad a tabellán. És úgy véljük, most sem a vereségtől kell tartania Várhidi Péter legénységének, amely sokkal összeszokottabbnak és masszívabbnak tűnik pesti ellenfelénél. A szakvezető nem számíthat Bekő és Hamar játékára, de Csató már játékra jelentkezhet. A Ferencváros együttesében Dragóner sárga lapjai miatt nem játszhat, letelt viszont Lipcsei büntetése. Gera sérült, míg a héten eddig sem Pinte, sem Jancula nem edzett, így előfordulhat, hogy nem tudják vállalni a játékot.

A Dunaferr a Haladást fogadja, és bizony fűtheti a visszavágás vágya Tököliéket, hiszen Szombathelyen 2-0-ra kikaptak legutóbb. A hazaiaknál mindenki hadra fogható, még Zováth is, akinek lejárt a büntetése. A vendégeknél Keszei Ferenc nem számíthat a beteg Flavio Pimre, valamint a piros, illetve sárga lapjai miatt pihenő Filipovicra illetve Nagy Lászlóra.

A Zalaegerszeg azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel éppen csak megelőzi a Videotont, és ha bejön a papírforma, akkor ez így is marad. A zalaiak újra formába lendültek, ráadásul nincsen hiányzó a csapatban. A Lokinak idegenben nem megy annyira, és bár Vadicska eltiltása lejárt, Szatmári és Horváth István továbbra is sérült.

A 16. forduló párosítása:
November 2., péntek
UTE - Győr 18.00 (Sport 1)
November 3., szombat
Sopron - Vasas 13.00
Videoton - FTC 16.30 (m1)
ZTE - DVSC 17.00
Kispest - MTK 18.00
November 4., vasárnap
Dunaferr - Haladás 12.30 (Sport 1)

Pincési László