Vágólapra másolva!

A parádézó izlandi kapus sem
tudott segíteni a Rosenborgon

Juventus
PortónakCelticnekRosenborgot

Ennek megfelelően az első percekben huszáros hazai rohamokat láthatott a közönség, ám Deco, Clayton, Pena és Capucho bemutatót tartott abból, hogy miként lehet a nagyobbnál is nagyobb helyzeteket elpuskázni. Mielőtt azonban végképp elfogyott volna a szurkolók türelme, Pena bevette a remekül védő Arason hálóját, és innentől kezdve unalomba fulladt a találkozó, hiszen a portugálok már csak arra ügyeltek, hogy megszerezzék a győzelmet, és a norvégek sem nagyon erőltették meg magukat.

Ugyanez nem volt elmondható a csoport másik mérkőzéséről, ahol a Celtic és a Juventus parádés kilencven percet produkált. A Juve mestere, Marcello Lippi pihentette többek között Buffont, Thuramot, Monterót és Davidsot is, ám a helyükre került futballisták mindent megtettek azért, hogy bebizonyítsák: érdemes rájuk számítani. A Celtic viszont győzelemre játszott, és ez egy rendkívül látványos, izgalmas kilencven percet hozott. A hazaiak részéről Sutton vitte a prímet, míg a vendégektől a szünetben beállt Trézéguet villogott: utóbbi már hatodik találatát szerezte a kiírásban.

A H csoportban még az volt a kérdéses, hogy a Feyenoord vagy a Szpartak Moszkva szerzi-e meg a harmadik helyet, és kvalifikálja magát ezzel az UEFA-kupába. Mivel a két együttes éppen egymással találkozott, így a problémát egymás között dönthették el, és ez ugyancsak egy lüktető iramú találkozót hozott. Különösen az első negyedórában pörögtek a csapatok, hiszen ebben a periódusban született a mérkőzés mindhárom gólja. A három pont, és ezzel a harmadik hely végül a hazaiaké lett, akiknél a fiatal svéd Johann Elmander tökéletesen pótolta az eltiltott Pierre van Hooijdonkot: a skandináv támadó második BL-meccsén második gólját szerezte.

A Sparta Praha-Bayern München találkozónak viszont a presztízsen kívül semmilyen tétje nem volt, és a bajorok mestere, Ottmar Hitzfeld ennek megfelelően jó néhány alapemberét pihentette. Kahn, Szalihamidzsics, Lizarazu és Sagnol is csak a lelátóról nézte társait, ott volt viszont a kezdő tizenegyben a cserekapus Wessels (akinek érdekes módon ez már a hatodik BL-meccse volt, vagyis többször lépett pályára a Bajnokok Ligájában, mint a Bundesligában), illetve az amatőrök közül felhívott David Feulner, akinek ez volt az első találkozója az első csapatban. Az ifjonc azonban egyáltalán nem illetődött meg, és remekül futballozott, de a meccs legjobbja Michael Tarnat volt, aki rengeteg beadást küldött a kapu elé a bal oldalról, és a gól is az ilyen akcióból született. A meglehetősen nyugodt találkozón csak az okozott némi izgalmat, amikor Pizarro és Hübschmann kissé összeszólalkozott. Hitzfeld gyorsan le is cserélte a dél-amerikait, mielőtt kiállíttatta volna magát.

A harmadik hely még a G csoportban is kiadó volt, itt a Lille OSC és az Olympiakosz szeretett volna bejutni az UEFA-kupába. A francia együttesnek a Manchester United ellen kellett bizonyítania, és a Vörös Ördögök sztárjai közül Giggs, Verón, Barthez és Van Nistelrooy hiányzott, ott volt viszont Beckham, Scholes és a "szupercsere" Solskjaer is, aki ezúttal kezdőként is gólt szerzett. A gallok azonban legalább az egyik pontot megszerezték Bruno Cheyrou révén (a fiatal középpályás mindhárom ellenfélnek beköszönt a BL-ben), és mivel az Olympiakosz is csak egy pontra volt jó a Deportivo ellen, így a Lille szerezte meg a harmadik helyet.

Az egyetlen csoport, ahol valóban semmi tétje nem volt egyik mérkőzésnek sem, az a F betűjelű kvartett volt, ahol már korábban eldőlt, hogy a BL-ben a Barcelona és a Leverkusen jut tovább, a harmadik helyet pedig az Olympique Lyon szerezte meg. A franciák ennek ellenére szépen akartak búcsúzni a sorozattól, és a tréner, Jacques Santini úgy döntött, hogy a csatársorban veti be a máskor irányító középpályást játszó Eric Carriere-t. A húzás tökéletesen bejött, hiszen a legutóbbi idényben Franciaországban az év játékosának választott futballista Neé-vel együtt ízekre szedte a Leverkusen védelmét, és két gólja mellett egy gólpasszal is felhívta magára a figyelmet. Persze a gyógyszergyáriaknál sem a megszokott csatársor lépett pályára, hiszen Kirsten és Neuville is pihenőt kapott, helyettük Berbatov és Brdaric futballozott, akik leginkább a helyzetek kihagyásával hívták fel magukra a figyelmet.

Ajánlat: