Vágólapra másolva!
McLean, a Dundee United menedzsere félti Fergusont. A 62 éves szakember szerint a szakembernek nagyon meg kellene küzdenie azért, hogy a skót válogatottat az általa elképzelt magasságba emelje. McLean a Daily Recordban nyilatkozott, s részletesen kifejtette indokait.

"Még Alex is ki lenne szolgáltatva a játékosoknak. Függ legjobbjaitól, s nem kevésbé attól, hogy jelenleg Skóciában nagyon kevés a kreatív labdarúgó. Ráadásul a külföldiek nagy száma miatt különlegesen nehéz odaférni a fiataloknak a kezdőcsapathoz. Az is tény, hogy a menedzserek és a fiatal tehetségek hozzáállásának változnia kell."

Korábbról ismert tény, hogy a skót szövetség egyik kiszemeltje a kapitányi posztra a Manchestertől jövőre távozó Ferguson volt, de ő kategorikusan visszautasította az ajánlatot. Más kérdés, hogy azóta is folyamatosan tárgyalásban áll a szövetség képviselőivel, a hivatalos verzió szerint azért, hogy segítsen a posztra legalkalmasabb szakember megtalálásában.

McLeant egyébként felkérték a tisztségre, de ő inkább klubjánál maradt, s vállalt az eddiginél felelősségteljesebb munkakört. A menedzsrei teeendők mellett ő látja el az ügyvezetői tisztséget is. 29 éve a Dundeenál dolgozik, s 22 éve ő főnök. McLean vezette a csapatot 1983-ban a bajnoki címig, vele volt a Dundee Európa Kupa-elődöntős, valamint 1987-ben UEFA Kupa-finalista.

Thury Gábor

Korábban: