Vágólapra másolva!
Noha a 179. örökrangadóra került sor az MTK és az FTC labdarúgócsapatai között, a vasárnapi meccs alapjában volt rendhagyó: először fordult elő, hogy a két együttes közös tulajdonossal vágott a bajnokságnak.

Várszegi Gábor üzletember a kék-fehéreknél saját cégein, a Ferencvárosnál a Fotex Rt.-n keresztül többségi tulajdonos. Köztudott, Várszegi nem csupán szolidáris szempontból dobott mentőövet a Fradinak, hanem elsődlegesen az üzleti lehetőséget tartja szem előtt. Nem így az MTK esetében. Az FC-t hatodik éve birtokló Várszegi érzelmileg kötődik az MTK-hoz. A jelenlegi tulajdonosi felállásban egymás ellen pályára lépő csapatok meccsét Várszegi nem látta, mert üzleti úton külföldön tartózkodott. Az MTK 3-1-es sikeréről Fülöp Ferenc, a kék-fehérek klubigazgatója tájékoztatta.

Minket pedig Zavadszky Gábor, az MTK játékosa, aki érdeklődésünkre a pályán belüli hangulatról, a zrikákról beszélt. Zavadszky éppen nevelőegyesülete ellen lőtte első gólját az MTK mezében, ám ennél pikánsabb, hogy legjobb barátja, egyben egyik fia keresztapja nem más, mint Hrutka János, a Fradi válogatott hátvédje.

"Hihetetlenül küzdelmes meccsen egy góllal mindenképpen jobbak voltunk, első MTK-s találatomra pedig már nagyon régóta vártam" - kezdte Zavadszky. "Barátommal, Hrutka 'Rudival' sem kíméltük egymást, egyszer például úgy összecsúsztunk, hogy mindkettőnk combján felszakadt a bőr. Mi tényleg elszakíthatatlan barátok vagyunk, és azok is maradunk, ettől függetlenül tudjuk, a pályán nincs haverkodás. Ezt be is bizonyítottuk vasárnap este. Persze azért a tét és a nagy iram ellenére maradt energiánk a zrikára is. Amikor például az első félidőben a kezemre pattant a labda a 16-oson belül, Rudi jelezte, hogy Németh András, a Fradi kéziseinek mestere szeretettel vár a Népligetben. Ha már itt tartunk, el kell ismernem, hogy az esetnél 11-est ítélhetett volna a játékvezető, de talán nem tűnik nagyképűségnek, nem emiatt nyertünk, hanem egyszerűen jobbak voltunk a zöldeknél. Még akkor is, ha némi szerencsénk volt, ám ugyanúgy a Fradi, pontosabban Rudi barátom sem panaszkodhat pechre az egyenlítő gólt illetően."

Bánki József

Korábban: