Vágólapra másolva!
Öt forduló telt el a spanyol bajnokságból, és a tabella első két helyén nem a megszokott csapatneveket lehet olvasni. A Barcelona és a Deportivo még úgy-ahogy tartja magát, hiszen a negyedik, illetve az ötödik pozíciót foglalják el, de a Real Madrid mindössze a 12., miközben az élen az újonc Betis áll, mögötte pedig ugyanannyi ponttal az a Villarreal található, amely mindössze harmadik idényét tölti a legjobbak között.

Az ötödik forduló vasárnapi játéknapján mindkét együttes begyűjtötte a három pontot, az éllovasok egyaránt 1-0-ra nyertek, és a két győzelem annyiban is hasonlított egymásra, hogy mind a Betisben, mind a Villarrealban egy argentin támadó tevékeny részese volt a gólnak.

Az újonc sevillai együttes a Las Palmast fogadta, és a sárga-kékek meglehetősen védekező felállással léptek pályára, okulván abból, hogy a Real Madrid sem tudott pontot szerezni a Manuel Ruíz de Lopera-stadionban. A vendégek egy félidőn keresztül útját is tudták állni a hazai rohamoknak, a második játékrész elején azonban elfogyott a szerencséjük, és egy meglehetősen peches találatnak köszönhetően a Betis megszerezte a vezetést. Egy jobb oldali beívelésre a zöld-fehérek támadója, Gastón Casas rajtolt, és egy furcsa mozdulattal bele is kapott a labdába, amely a lábáról a vele együtt visszaloholó honfitársa, Gabriel Schurrer fejére, majd onnan a hálóba pattant. A hátralévő időben újabb gól már nem született, de a sevillaiak ezt egyáltalán nem bánták.

A Villarrealnak sem volt sétagalopp a győzelem, igaz, a sárgamezesek idegenben léptek pályára, mégpedig a Bajnokok Ligájában remeklő Mallorca otthonában. Ehhez képest a vendégek kezdtek támadóbb szellemben, és már a 13. percben megszerezték a vezetést, amikor is Jorge López jobb oldali beadása egy védőről felperdülve éppen Martín Palermo elé pattant, aki közvetlen közelről a hálóba bólintott. Ezt követően rákapcsolt a Mallorca, ám egyik legjobbja, Samuel Eto'o addig szövegelt a bírónak, míg az egy perccel a szünet előtt megunta, és idő előtt leparancsolta őt a játéktérről. Ezzel el is szálltak a Mallorca egyenlítési esélyei, a második játékrészben már csak a Villarreal előtt adódtak lehetőségek (Guillermo Amor például hatalmas kapufát rúgott húszról), de az eredmény nem változott.

A két éllovast a Celta Vigo akár meg is előzhette volna, ha nyer a galíciai derbin a Deportivo ellen. A vigóiak közel is álltak ehhez, hiszen alig húsz perccel a lefújás előtt már két góllal vezettek, ráadásul a Depor egyik alapemberét, Manuel Pablót sérülés miatt le kellett cserélni. A jobbhátvéd Giovanellával ütközött, majd miután a lábára nézett, rémülten konstatálta: nyílt sípcsonttörést szenvedett. Jellemző kép volt, hogy a szabálytalankodó Giovanella először még reklamált, hogy a bíró miért fújta le az esetet, majd amikor ő is megpillantotta Manuel Pablo lábát, a fejéhez kapott, és rémülten elfordult. A védő kiesése azonban csak egy pillanatra zavarta meg a hazaiakat, akik huszáros hajrába kezdtek, és végül sikerült is kiegyenlíteniük. Giovanella végigjátszotta a mérkőzést, de látszott rajta, hogy meg van zavarodva, és a lefújást követően még az ellenfél futballistái is őt vigasztalták.

Ajánlat: