Vágólapra másolva!
"Varga Zoltán! Ön a leggyengébb láncszem. Viszlát!" Ezzel a hatalmas, kifeszített transzparenssel fejezte ki az ETO FC eddigi szereplésével és a vezetőedzővel kapcsolatos tömör véleményét a győri B-közép a Vasas elleni találkozó előtt. A meccs (újabb vereség) tüntetésbe torkollott.

A szünetben aztán a klubház elé vonultak tüntetni a szurkolók, ám a második játékrész kezdésére elcsendesedett a tömeg. A Vasas harmadik találatával azonban végleg elpattant a húr, s össznépi harag zúdult vezetőedzőre és főtulajdonosra egyaránt.

A lefújás után először a főépületnél százak kiabáltak teli torokból, nem nehéz kitalálni, mit. Miután a rendőrök és a biztonságiak kivezették a tömeget, az nem oszlott, hanem a főkapunál várták, hogy megjelenjen az igazi célpont, Varga Zoltán. Mivel azonban a vezetőedző csak este kilenc órakor ment be Tarsoly Csabához, a tüntetők végül csendben elvonultak.

Az ETO főtulajdonosa egy pszichológus társaságában először a játékosokkal beszélgetett hosszasan. Információink szerint a labdarúgók őszintén elmondták az észrevételeiket. Tarsoly Csaba ezt követően a szűk szakmai stábbal tanácskozott. Varga Zoltán nem könnyítette meg a főtulajdonos helyzetét, mert konkrétan nem ajánlotta fel lemondását, igazi önkritikát nem gyakorolt. A csapat eredménytelenségét nem a szakmai munkában, kizárólag a külső körülményekben látta.

Tarsoly Csaba annyit mondott, nem akar első felindulásból dönteni az esetleges edzőcserét illetően, a hét elejéig még gondolkodik. Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy Varga Zoltán hétfőn befekszik a sportkórházba és megműtteti sérült vállát.

Papp Győző