Vágólapra másolva!
A hétközi bravúros UEFA Kupa-győzelem nem ártott meg a Debrecennek, bírták szuflával a Sopron elleni bajnokit is, és bezsebelték a három pontot.

Borsodi Liga, 11. forduló:
Debrecen - Sopron 1-0 (0-0)
Debrecen, 6000 néző, V: Megyebíró
Debrecen: Bíró - Vadicska, Kuttor, Szatmári (Aleksic, a szünetben) - Bernáth, Plókai, Majoros (Ulveczki, 80.), Sketiani - Bajzát (Berecz, 32.), Kerekes, Böőr
Sopron: Horváth T. - Szabados, Salagean (Perger, 69.), Varga K. - Orabinec (Bognár, 76.), Horváth R., Csiszár, Vincze, Tóth I. - Sira (Bausz, 61.), Tóth M.
gól: Majoros (68.)
sárga lap: Majoros (38.), illetve Salagean (29.), Tóth M. (40.), Vincze (53.), Varga K. (58.)

68. perc: Majoros vezetgette a labdát a középpályán, majd 22 méterről a vendégek kapujának jobb alsó sarkába bombázott (1-0).

Óriási nyomás nehezedett az első percektől kezdve a soproni kapura. A DVSC nyomasztó mezőnyfölényben játszott, a vendégek csupán a védekezésre koncentráltak. A saját térfelét megszálló Sopron ellen nehezen kerültek helyzetbe a debreceniek, sokáig elsősorban távoli lövésekkel okoztak veszélyt. Egy jellemző adat a mérkőzésről: az első félidőben a hazaiak 15 sarokrúgást végezhettek el, soproni játékos ellenben egyszer sem állhatott a szögletzászlóhoz.

A DVSC vezető gólja után azért megmutatták Reszeli Soós István tanítványai is, hogy nem csak az antifutballhoz értenek, több veszélyes támadást is vezettek. A mérkőzés összképe alapján azonban a piros-fehérek teljesen megérdemelten tartották otthon a három pontot. A találkozó krónikájához tartozik még, hogy Bajzát Péter és Szatmári Csaba sérülést szenvedett. Bajzátnak egy stopli az orrcimpáját szakította fel, Szatmári bal térdében pedig az első diagnózis szerint elszakadt külső térdszalag.

Pajkos János, a hazaiak mestere így summázott: "Rengeteg helyzetünk volt, szerencsére egyet sikerült gólra váltani egyet."

"A csapat sajnos nem a megbeszélt taktikát játszotta, a DVSC győzelme teljesen megérdemelt" - mondta Reszeli Soós István.

Korábban:

Takács Tibor