Vágólapra másolva!
Több hónapos huzavona után az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) engedélyezte, hogy a 2004-es Eb-n a Benfica új stadionjában is rendezzenek mérkőzéseket.

Az UEFA szemlebizottságát vezető Ernie Walker kijelentette, hogy egyszerűen hihetetlen lett volna, ha a portugáliai kontinensviadalon nem tartanak találkozót a patinás csapat otthonában. "Elégedettek vagyunk a tervekkel, az új stadionban már nyugodtan lehet mérkőzéseket rendezni" - tette hozzá Walker.

A Benfica híres, eredetileg 120 ezer néző befogadására alkalmas stadionját még 1954-ben építették, azóta jelentősen elavult, nem felel meg a nemzetközi előírásoknak. A klub és a portugál szövetség vezetői úgy döntöttek, hogy 88 millió dollárból új, korszerű, 70 ezres stadiont építenek. A munkálatok szeptemberben indulnak, s várhatóan 2004 elején fejeződnek be.

Portugália - amely Magyarország és Ausztria, illetve Spanyolország előtt szerezte meg a rendezés jogát - nyolc helyszínen kívánja megtartani az Eb-t. Aveiro, Braga, Coimbra, Faro, Guimaraes, Leiria, Lisszabon és Porto városa közül az utóbbi kettőben két stadion is házigazda lesz.

Korábban az [origo]-ban:

Eb-2004: új Benfica-stadion kell