Vágólapra másolva!
A kolumbiai válogatott nagy esélyesként vághatott neki a Copa América döntőjének, ám meglehetősen sokáig képtelen volt bevenni a foggal-körömmel védekező mexikói gárda kapuját. A mindent eldöntő találatot végül egy védő, Iván Ramírez Córdoba szerezte, aki az egész tornán kiválóan játszott: csapata ugyanis az egész sorozat során egyetlen gólt sem kapott.

Fotó: Reuters
Córdoba gólja Kolumbia
első Copa-sikerét hozta

Córdoba akkor már válogatott játékosnak mondhatta magát, hiszen ott volt az 1997-es Copa Américán is. Játszott a világbajnoki selejtezőkön is, de az idő tájt még leginkább csak csereként vették számításba, így a France '98-on egyetlen percet sem töltött a pályán. Klubcsapatában azonban egyre jobb teljesítményt nyújtott, az 1998–99-es szezonban például védő létére négy gólt szerzett az argentin bajnokságban, amire Európában is felfigyeltek. Két sztárklub vetélkedett aláírásáért, az Internazionale és a Real Madrid, és végül az olasz egyesület győzött: 2000 januárjában megvette a dél-amerikai védőt.

A bajnokság hátralévő részében végig kezdő ember volt a milánóiaknál, és a legutóbbi bajnokságban is mindig játszott, amikor éppen nem volt sérült. A Copa Américán is megmutatta, hogy Dél-Amerikában jelenleg nem sok nála jobb középhátvéd található.

Korábban:

A nap játékosa: Djibril Cissé (Auxerre)