Vágólapra másolva!
A dunaújvárosiak 2-0-ra verték a Videotont a Fejér megyei rangadón, a nagy meleg ellenére jó iramú mérkőzésen négy perc alatt döntötte el a meccset a végig fölényben játszó a hazai csapat.

Dunaferr - Videoton 2-0 (0-0)
Dunaújváros, 4000 néző, V: Kassai
gól: Kiss Gy. (63.), Baranyi (67.)
sárga lap: Bekő (74.), Szlezák (79.)
Dunaferr: Petry - Molnár, Éger, Bagoly, Kiss Gy. - Jäkl, Rósa (Lengyel 84.), Zováth, Penksa - Sowunmi (Baranyi 60.), Tököli
Videoton: Végh - Timár, Pomper, Vilotic, Szlezák - Szalai T., Csató, Bekő, Komódi - Terjék (Földes 77.), Hamar (Leo 68.)

Már az első percben a fehérvári Tímár tekintélyt parancsolóan küldte földre a hazaiak támadóját, Penksát. A sárga lap elmaradt, a szlovák légióst pedig hordágyon vitték le. Kisvártatva azonban folytatta a játékot, nem is akárhogyan. Pár minutummal később ugyanis Jäkl passzát kiszorított helyzetből úgy lötte el, hogy Végh azt a jobb kapufa segítségével tudta csak hárítani. A dunaújvárosiak ezt követően is támadólag léptek fel. Penksa lövése, később pedig Tököli fejese tévesztett alig célt.

Húsz perc elteltével villant meg először a Videoton: Komódi remek labdájával Terjék került helyzetbe, a csatár lövését azonban Petry hatástalanította. Erre válaszul Sowunmi csapott le egy kósza labdára; beadásába Vilotic olyan szerencsétlenül lépett bele, hogy róla a labda rendkívül veszélyesen, saját kapuja felé vágodott, alig kerülve el azt. Rósa lövését Végh védte, aztán Petrynek is akadt dolga: ő Hamar elől tisztázott. A mérkőzés változatosságát mutatja, hogy rögvest az ellentámadásból Sowunmi került helyzetbe, de az oldalhálóba helyezett. Két ziccer maradt még az első félidő végére: Tököli bolondított meg három fehérvárit, aztán lővését Végh ölelte magához; végül Bekő keresztlabdája találta meg Terjéket, aki néhány méterről bombázott kapu fölé.

A második félidő nyitópercében Bekőt kellett hordágyon levinni Rósa belemenője után, szerencsére ő is tudta folytatni a játékot (sárga kártya itt sem került elő). Sowunmi, utolsó megmozdulásaként a tizenhatos vonaláról lőtt, jó másfél méterrel kapu fölé. A támadót egy óra elteltével az újonan igazolt, első NB I-es meccsét játszó Baranyi váltotta fel. A 64. percig kellett várni az első találatra, amikor is Rósa passzát Kiss György úgy váltotta gólra, hogy a játékszert 20 méterről, védhetetlenül varrta a felső léc alá. Három perc múlva jött a második hazai gól: Tököli maga is befejezhetett volna egy korszerű akciót, ám ő - miután elfektette Véghet - önzetlenül a fedezet nélkül álló Baranyi elé tálalt, aki nem hibázta el a ziccert.

A hátralévő bő húsz percben már helyzet sem igen adódott, a Videoton beletörödött sorsába, míg a Dunaferr magabiztosan, kétséget sem hagyva győzelme felől, végül megérdemeltet sikert aratott az élvezetes és mozgalmas Fejér megyei rangadón.

Bán Balázs