Vágólapra másolva!
Kenesei Krisztián a tavalyi évet Győrött töltötte és játéka, na meg góljai révén hamar az ETO-szurkolók kedvencévé vált. Az új idényre azonban Zalaegerszegre költözött, ahol továbbra is megőrizte góllövő cipőjét. A dolog pikantériája, hogy pénteken este éppen "Kenő" csodálatos szabadrúgásgóljával győzött Győrött a ZTE.

- Furcsa volt kifutnom a győri stadionba, hiszen az ETO az első olyan csapat az életemben, amely ellen úgy léptem pályára, hogy már szerepeltem a gárdában. Korábban az MTK ellen a kölcsönadási szerződés értelmében ugyanis nem játszhattam - kezdte Kenesei. - Így megtudtam, milyen érzés a korábbi társak ellen futballozni.

- És milyen volt? Meccs közben ment a zrikálás?
- Böjte Attila fogott, vele beszélgettem is meccs közben. Néha el-elröhögtünk, de különösebb zrikálás nem volt.

- Győzni mentek Győrbe, és éppen az ön góljával lett 1-0 a végeredmény. Nagyon megy most a Zetének...
- Elég jól összeállt a gárda, úgy érzem, megérdemelten nyertünk a Fradi, a Vasas és legutóbb a Győr ellen is. A Fradi ellen, ha belőjük a helyzeteinket, még több góllal nyerhettünk volna, a Vasas ellen pedig különösen az első félidőben jött ki a lépés. Bíztunk az eredményes folytatásban. Győrött az első félidő szerintem nagyon gyenge játékot hozott, a másodikban már valamivel jobban ment nekünk és örülök, hogy ismét sikerült nyernünk, ráadásul az én gólommal.

- Előre eldöntötte, hogy a rövid sarokba csavarja a labdát?
- Az esetek kilencven százalékában ezt teszem, most sem volt okom a változtatásra. Abban persze nem voltam biztos, hogy a labda el is jut a hálóig, ám szerencsére így alakult.

- A meccs után volt nagy ünneplés?
- Olyan nagy nem, hiszen azonnal buszra szálltunk és utaztunk Zalaegerszegre. Természetesen örültünk a győzelemnek és annak, hogy továbbra is százszázalékos a csapatunk.

- Hallom, autóban ül. Most is Egerszegen van?
- Nem, éppen Győr felé autózom.

- Csak nem visszaigazol?
- Nem - neveti el magát -, ezúttal magánügyben megyek...

Papp Győző

Korábban:

Tovább száguld a ZTE

Kenesei Krisztián szerződtetését befektetésnek is tekinti a ZTE