Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari - a helyi sajtóban gyakran használt becenevén: Felipao -, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tizenhárom, külföldön szereplő játékost hívott meg abba a huszonkettes keretbe, melyből kiválasztja az augusztus 9-én, a Panama elleni barátságos találkozón, majd az augusztus 15-én, Porto Alegrében sorra kerülő, Paraguay elleni világbajnoki selejtezőn szereplő tizenegyet.

A brazil szakvezető a következő tizenhárom futballistát hívta meg első menetben: Dida (Milan, kapus), Cafú (Roma), Júnior (Parma), Roberto Carlos (Real Madrid), Lúcio (Bayer Leverkusen), Roque Júnior (Milan, hátvédek), Vampeta (Paris Saint Germain), Eduardo Costa (Girondins Bordeaux), Alex (Parma), Rivaldo (Barcelona, középpályások), Elber (Bayern München), Denílson (Real Betis), Marcelinho Paraiba (Hertha BSC).

Ezzel, úgy tűnik, egyszer s mindenkorra kikerült a keretből Mauro Silva, a Deportivo középpályása. A játékos szinte percekkel a kolumbiai Copa Américára történt elutazás előtt lemondta a válogatottságot, s a jelek szerint Scolari kapitány ezt nem bocsátja meg neki - legalábbis erről tanúskodik, hogy mellőzte az 1994-es világbajnok csapat játékosát.

Újból behívta viszont a legnagyobb európai sztárokat, Cafút (Roma), Rivaldót (Barcelona) és Roberto Carlost (Real Madrid), ekként nyomatékosítva, hogy Paraguay ellen már végképp nincs lehetőség a hibázásra. Ha ugyanis nem győz Brazília, akkor története során először nem jut ki a világbajnokságra.

A keret további kilenc játékosát is - akiket a hazai bajnokságból választ ki - hamarosan kijelöli Scolari.

A kapitány egyébként szemrebbenés nélkül szegte meg ígéretét, miszerint Paraguay ellen 80-90 százalékban azok játszanak majd, akik Kolumbiában is pályára léptek. A most behívottak közül csupán Dida, Roque Júnior, Alex, Júnior, Denílson és Eduardo Costa volt ott a Copa Américán, míg az ott szerepelt külföldiek közül Emerson, Juninho Pernambucano, Fábio Rochemback és Jardel most nem tagja a keretnek.

A Folha da Manha című napilap értesülése szerint a kilenc hazai a kapus Marcos, valamint Belletti, Juan, Cris, Juninho Paulista, Edílson, Romário, Guilherme és Euller lehet.

Ajánlat:

A 40. Copa América eredményei