Vágólapra másolva!
Az UEFA-Intertotó-kupában a harmadik forduló és az elődöntők között a csapatoknak nem sok pihenő jutott, hiszen három nappal a visszavágók után máris pályára kellett lépniük, mert az európai kupamérkőzéseket ismét hét közben rendezték meg.

A legjobb 12 csapat közé mindössze négy olyan együttes került, amely nem valamelyik topligából való, és közülük a két svájci, a Lausanne-Sports és az FC Basel a sorsolás szeszélye folytán egymással mérte össze erejét. A bázelieknél egy testvérpár is pályára lépett, hiszen a kezdő tizenegyben volt Murat és Hakan Yakin is, de a mérkőzés hőse nem közülük került ki. Az FC Luganótól igazolt argentin Cristian Giménez, az előző svájci pontvadászat gólkirálya ugyanis két találatot is szerzett.

A VfL Wolfsburg nem valami kellemes emlékekkel utazott a franciaországi Auxerre-be, hiszen egy évvel korábban itt esett ki az Intertotó-kupából. Igaz, most nem a helyi együttes, hanem a SAOS Troyes volt a németek ellenfele, ráadásul nem a visszavágóra, hanem az első mérkőzésre került sor az Abbé Deschamps-stadionban. A gall együttes végül egygólos győzelmet aratott Nicolas Goussé találatának köszönhetően (a csatár eddig mindegyik fordulóban betalált), de akár nagyobb arányban is nyerhetett volna, ha az első félidőben Jérome Rothen nem hibáz el egy tizenegyest.

Eddig a fordulóig az 1860 München csatára, Martin Max is azzal büszkélkedhetett, hogy valamennyi találkozón eredményes volt, ám most némi meglepetésre kimaradt a kezdő csapatból az angol Newcastle United ellen, így sorozata megszakadt. A Szarkák edzője, Bobby Robson ígéretéhez híven támadó felfogásban küldte pályára együttesét, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen csapata kétgólos előnyhöz jutott. Az Oroszlánok ugyan felálltak a padlóról, de a végső szót mégis a vendégek védője, Aaron Hughes mondta ki, aki egy szép fejesből megszerezte a győztes gólt.

A másik, még versenyben lévő angol együttes, az Aston Villa viszont vereséget szenvedett a francia Stade Rennes otthonában. A birminghamieknél Peter Schmeichel nem lépett pályára, ellenben viszont játszott a marokkói Haszan Kaslul, aminek köszönhetően David Ginola megint a kispadra szorult. A francia középpályás azonban most csereként játéklehetőséghez jutott, és gólpasszal járult hozzá, hogy a Villának maradjon esélye a visszavágóra.

A Paris Saint-Germain a belga La Gantosie ellen lépett pályára, és noha Luis Fernandez legnagyobb sztárjait (a brazil Christiant és Ronaldinhót, valamint a francia Nicolas Anelkát és Laurent Robert-t) pihentette, de a párizsiak így is jók voltak egy gól nélküli döntetlenre. Az előző körben a Lombard FC Tatabányát búcsúztató Brescia idegenben is nyerni tudott a cseh FK Chmel Blsany ellen, igaz, az együttesben most már szinte csak olyan futballista szerepelt, akik egyébként is az első csapat keretéhez tartoznak.

Elődöntő, első mérkőzések

Stade Rennes-Aston Villa 2-1 (1-0)
Rennes, Route d'Lorient-stadion, 15 753 néző
vezette: Cardoso (portugál)
Stade Rennes: Durand - Michelon (César 84.), Echouafni, Arribagé, Le Roux, Delaye, Escude, Monterubio (Chapuis 61.), Lucas (Piquionne 76.), Reveillere, Danic. Edző: Gourcoff
Aston Villa: Enckelman - Delaney, Wright, Barry, Alpay, Boateng, Stone (Ginola 52.), Kaslul (Hadzsi 61.), Dublin (Vassell 81), Merson, Hendrie. Edző: Gregory
gól: Lucas (20.), Chapuis (77.), ill. Vassell (89.).

1860 München-Newcastle United 2-3 (0-1)
Augsburg, Rosenau-stadion
vezette: Bré (francia)
1860 München: Jentzsch - Zelic, Mykland, Riseth, Hässler, Tapalovic, Wiesinger, Agostino, Weissenberger, Schroth (Max 58.), Dheedene (Ipoua 70.). Edző: Lorant
Newcastle United: Given - Barton, Elliott, Dabizasz, A. Hughes, Quinn (Bernard 86.), Solano, Bellamy, Ameobi (Lua-Lua 86.), Bassedas (Caldwell 86.), Speed. Edző: Bobby Robson.
gól Agostino (56.), Tapalovic (66.), ill. Solano (10., 11-esből 55.), A. Hughes (82.).

SAOS Troyes-VfL Wolfsburg 1-0 (1-0)
Auxerre, Abbé Deschamps-stadion, 5643 néző
vezette: Temmink (holland)
SAOS Troyes: Heurtebis - Hamed, E. Thomas, Bradja, O. Thomas, Celestini, Rothen, Amzine, Goussé (Zambernardi 83.), Boutal (Djukics 76.), Niang (Ghazi 76.). Edző: Perrin
VfL Wolfsburg: Reitmaier - Biliskov (Greiner 57.), Schnoor, Kryger, Madsen, Munteanu, Karhan (Emeka 75.), Róbson Ponte (Petrov 52.), Akonnor, Plassnegger, Rische. Edző: Wolf.
gól Goussé (20.).

La Gantoise-Paris-SG 0-0
Gent, 5000 néző
vezette: Hrivnák (szlovák)
La Gantoise: Herpoel - Peeters, Cipi, Ramcic, Faye, Gajser (Anics 79.), Vanic, Kraouche (Verschuere 46.), Schepens, Machethe (Oyawolé 46.), Lempereur. Edző: Rémy
Paris-SG: Letizi - Cristóbal, Pochettino, Heinze (Distin 15.), Potillon, Ducrocq, Déhu, Benarbia (Benachour 46.), Cissé, Mendy, Hiroux (Aloisio 73.). Edző: Fernandez. Kiállítva: Pochettino (85.).

FK Chmel Blsany-Brescia 1-2 (0-0)
Chmel, Chmel-stadion
FK Chmel Blsany: Chvalovsky - Velkoborsky, Tichota, Vorel, Selicha, Devaty, Hogen (Pesir 80.), Bures (Laibl 89.), Sourada (Vladyka 84.), Zakostelsky. Edző: Beránek
Brescia: Castellazzi - Petruzzi, Bonera, A. Filippini, Diana, Giunti, E. Filippini, Kozminski, Hero, Del Nero (Correa 69.), Salgado (Caracciolo 55.). Edző: Mazzone
gól: Laibl (90.), ill. Del Nero (58.), E. Filippini (82.).

FC Basel-Lausanne-Sports 3-0 (3-0)
Bázel, St. Jakob Park, 14 872 néző
vezette: Bede (magyar)
FC Basel: Zuberbühler - Ceccaroni, Quennoz, M. Yakin, Cravero, Ergic (Cantaluppi 74.), Huggel, H. Yakin, Chipperfield (Varela 56.), Giménez, Koumantarakis (Tum 56.). Edző: Gross.
Lausanne-Sports: Inguscio - Horjak (S. Marguairaz 76.), Gobet, Meyer, Meoli, Gómes, Lombardo, Masudi, Zambaz, Thiaw (Simon 76.), Chaveriat (X. Marguairaz 65.). Edző: Schurmann.
gól: Giménez (18., 21.), H. Yakin (45.)