Vágólapra másolva!
Egy nappal azelőtt, hogy a Barcelona labdarúgó-csapata elutazott volna Nyonba, a Genfi-tó partján fekvő edzőtáborba - ugyanoda, ahol az örök rivális, a Real Madrid is gyakorol - robbant a bomba a katalán fővárosban: Rivaldo, a csapat, sőt, sokak szerint a földkerekség legjobb futballistája saját honlapján ultimátumot intézett Joan Gaspart klubelnökhöz. Ezek szerint, ha azonnal nem fizetik ki neki teljes egészében éves fizetését, a 1,2 milliárd pesetát (több mint 6 millió dollár), nem utazik el a csapattal Nyonba.

Rivaldo azt is állítja, hogy a klubvezetés el akarta adni őt az elmúlt bajnokság utolsó fordulójában játszott, a BL-indulás szempontjából sorsdöntő, Valencia elleni meccs előtt. Az ügyletre azonban - szerencsére - nem került sor, s a találkozót Rivaldo mesterhármasával 3-2-re megnyerte a Barca. (A három gól közül az utolsó volt az, amit a 90. percben, a 16-os vonaláról hanyatt vetődve, ollózva bombázott Canizares hálójába.)

Nyílt titok volt, hogy a klubvezetés tavaly többször is el akarta adni Rivaldót, az anyagi gondokat enyhítendő, a játékos azonban ismételten kijelentette: nem akar elmenni Barcelonából 2003-ig, szerződése lejártáig. Az ügyet bonyolítja, hogy Gaspart elnök viszont a nyilvánosság előtt mindannyiszor cáfolta a sztárjátékos eladásáról szóló híreket, s egy alkalommal még kínaiul (!) is kijelentette, hogy Rivaldo nem eladó.

Akármi is az igazság, a játékos honlapján megjelent ultimátum hatására azonnal leültek tárgyalni Carlos Lagéval, Rivaldo ügynökével, s a megbeszélés befejeztével Antón Parera, a Barcelona sportigazgatója örömtől sugárzó arccal közölhette: "A problémák megoldódtak, Rivaldo pénteken a csapattal együtt elutazik Svájcba."

Ugyancsak a Nou Campból származó hír, hogy a két holland, Patrick Kluivert és Michael Reiziger egyaránt meghosszabbította szerződését: előbbi 2006-ig, utóbbi 2005-ig. Előbbi 800 millió pesetát, azaz 4 millió dollárt fog keresni évente.

Ch. Gáll András

SZTÁR Sport

Ajánlat:

FC Barcelona