Vágólapra másolva!
Most már biztos, hogy legalább egy nem dél-amerikai együttes is szerepel a Copa América fináléjában, mivel Mexikó együttese egy szabálytalanságokkal teletűzdelt összecsapáson 2-1-re legyőzte Uruguay gárdáját. Ha pedig a másik elődöntőben Honduras esetleg diadalmaskodna a házigazda Kolumbia ellen, akkor az a példátlan eset fordulna elő, hogy Dél-Amerika kontinensviadalának döntőjét két közép-amerikai együttes vívná.

Fotó: Reuters
Borgetti a brazilok után az
uruk ellen is betalált

A támadó, aki Brazília ellen is győztes gólt szerzett, Carlos Gutiérrez átadása után kicselezte védőjét, majd a kapuba bombázott. A dél-amerikai együttes válasza nem sokat késett, és bár Christian Callejas kapáslövését Pérez még hárítani tudta, a 33. percben már semmit sem tudott tenni Richard Morales fejesénél. Érdekesség, hogy ez volt az első gólt, amit Óscár Pérez kapott a Copán, mivel azokon a találkozókon, amelyeken Mexikó hálójába került a labda, nem ő védett.

Ezt követően kiegyenlített lett a találkozó, ám a celeste támadójának, Carlos María Moralesnek a fegyelmezetlensége miatt az uruk nagy árat fizettek. Az egyébként a mexikói Tolucában légióskodó csatár egy teljesen felesleges, durva szabálytalanságot követett el, amiért piros lapot kapott. Az emberhátrányban az uruguayiak már csak arra törekedtek, hogy valahogy kihúzzák 1-1-es döntetlennel a tizenegyesrúgásokig, és egy ideig úgy tűnt, hogy ez a bravúr sikerülhet is nekik.

Kapusuk, Gustavo Munúa ugyanis szenzációs védések egész sorozatát mutatta be, de a 67. percben García Aspe tizenegyesét már ő sem tudta hárítani. A második mexikói találat szerzője azonban két perccel a rendes játékidő letelte előtt megkapta második sárga lapját, és így a találkozó ismét izgalmassá vált. A négyperces ráadásban a dél-amerikaiak mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de csak annyit sikerült elérniük, hogy még két alkalommal megvillant a piros lap: Christian Morales és Manuel Vídrio verekedett össze. Ennek azonban csak annyiban van jelentősége, hogy így vasárnap egyikőjük sem léphet pályára a broznmeccsen, illetve a fináléban.

Mexikó-Uruguay 2-1 (1-1)
Pereira, Hernán Ramírez Villegas-stadion, 12 0000 néző
vezette: Sánchez (argentin)
Mexikó: Ó. Pérez - Vídrio, Márquez (A. Rodríguez 61.), R. C. Morales, Torrado, García Aspe, Zepeda (Mercado 33.), J. Rodríguez (De Nigris 54.), Arellano, R. H. Morales, Borgetti. Szövetségi kapitány: Aguirre
Uruguay: Munúa - Bizera (Estoyanoff 75.), Sorondo, Gutiérrez, Anchén (C. Díaz 60.), D. Pérez, Callejas, Lemos (R. Olivera 58.), Lima, C. Morales, R. Morales. Szövetségi kapitány: Púa.
gól: Borgetti (13.), García Aspe (11-esből 65.), ill. R. Morales (31.)
kiállítva: C. Morales (45.), García Aspe (87.), R. Morales (90.), Vídrio (90.).

Következik: Kolumbia-Honduras (magyar idő szerint: július 27., péntek, 02.45 óra).

Ajánlat: