Vágólapra másolva!
Kiesett a Lombard FC Tatabánya az UEFA-Intertotó Kupából, miután a visszavágón 1-1-es döntetlent ért el a Brescia együttesével szemben. Az olaszok 3-2-es összesítéssel jutottak tovább.

UEFA-Intertotó Kupa, 3. forduló, visszavágó
Lombard - Brescia 1-1 (0-1)
Hungária körút, 1500 néző
vezette: Hermann (német)
Lombard: Balogh T. - Farkas A., Farkas V., Hornyák - Kiss (Zsivótzky, 82.) - Letenyei, Obradovic (Jeremejev, 46.), Schafranek (Süveges, 82.) - Kincses, Véber, Tüske
Brescia: Agliardi - Pisano (Baresi, 74.), Bernardo, Danotti, Hero - Javovcic, Correa, Vel Nero, Guana - Pedrocci, Salgado (Caracillo, 71.)
gól: Kincses (67.), ill. Salgado (41.)
sárga lap: Farkas V. (58.), ill. Guana (23.), Danotti (57.)
továbbjutott: Brescia (3-2)

Még el sem kezdődött a találkozó, amikor a nézőtéren kisebb csetepaté alakult ki. Az olaszok a játékvezetői sípszó előtt petárdázni kezdtek, ezt követően pedig a két szurkolótábor néhány tagja összeakaszkodott.

A 23. perc után újabb játéktéren kívüli összecsapás kerekedett: mintegy ötven Ferencváros-szurkoló provokálni kezdte az olasz drukkereket a stadionon kívülről, ahol a rendőröknek kellett beavatkozni.

A pályán az első említésre méltó esemény a 41. percben történt: Danotti remekül indította Salgadót, aki néhány lépés után 25 méterről lövésre szánta el magát. A labda a vetődő Balogh mellett a jobb alsó sarokban kötött ki (0-1).

A második félidőben a Tatabánya mindent egy lapra tett fel. Ebedli edző egy támadóbb szellemű csapatot vezényelt pályára. Ennek eredményeként a 66. percben egy formás Lombard-támadás végén Kiss Béla beadásából Kincses lőtt az olasz kapuba. Ezt követően hiába támadott többet a tatabányai gárda, a találkozó további részében nem sikerült kiharcolnia a továbbjutáshoz szükséges újabb gólt, így elbúcsúzott az UEFA Intertotó kupától.

Korábban az [origo]-ban:

Bravúrra készül a Tatabánya

Tátrai Zoltán