Vágólapra másolva!
Az RCD Mallorcával kapcsolatos híreket a magyar szurkolók a tegnapi naptól kettőzött figyelemmel kísérik, mivel eldőlt, hogy ha a Ferencváros túljut a Hajduk Spliten a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, akkor a spanyol együttes lesz a következő ellenfele. A Mallorca a napokban kezdte meg a felkészülést, mégpedig a német-osztrák határhoz közeli Kössenben.

A csapat újdonsült trénere, a német Bernd Krauss ennek külön örülhet, hiszen így még pár hetet tölthet hazájában, mielőtt munkája Spanyolországba szólítaná. A klub a felkészülés alatt négy edzőmérkőzést fog játszani Kössenben, amelyek közül kettő leginkább az önbizalom növelését szolgálja majd (hiszen két helyi amatőr csapat, a Traunstein és az Ismaning lesz az ellenfél). A Salzburg elleni találkozó már komolyabbnak számít, az igazi főpróba pedig az Arsenal elleni derbi lesz július 30-án, amelynek helyszíne Kufstein.

A BL-sorsolást alapjában véve elégedetten fogadták a klubnál, bár a csapatkapitány, Miquel Soler nem győzött figyelmeztetni mindenkit, hogy két évvel ezelőtt a norvég Moldét is simán verhetőnek tartották, mégis kiütötte a Mallorcát a kupából. A csapat csatára, Albert Luque pedig kijelentette, hogy szívesebben látná a Ferencvárost ellenfélül, mivel szerinte "a magyar bajnokság nem olyan erős, mint a horvát". Sejthet valamit...

Nem sok hiányzott egyébként ahhoz, hogy Luquénak ne kelljen a magyar és a horvát labdarúgás milyenségén gondolkoznia, hiszen a Real Madrid szerette volna őt megszerezni. A katalán származású csatár azonban úgy döntött, hogy inkább meghosszabbítja jövő nyáron lejáró szerződését a klubnál, és 2005-ig aláírt a Mallorcához. Kontraktusában az az összeg is szerepel, amennyiért meg lehet őt venni, ez pedig egészen pontosan 28 millió (11,4 milliárd forint) font.

Korábban az [origo]-ban:

A Mallorca lehet a Ferencváros következő ellenfele

Ajánlat:

Real Mallorca