Vágólapra másolva!
Miközben a többi olasz klubcsapat napról napra az újságok címlapján szerepelt a különböző őrült összegű átigazolások miatt, a bajnokcsapat, az AS Roma szinte a fű alatt kezdte meg a felkészülést a következő idényre. A Farkasok Magyarországtól nem messzire, az ausztriai Kapfenbergben készülnek az új bajnokságra, és bár sokan azt állították, hogy a csapat nem erősödött, ez egyáltalán nem igaz, sőt...

Tény, hogy a római együtteshez egyetlen olyan szupersztár sem érkezett, mint mondjuk a Juventushoz (lásd Buffon, Nedved vagy Thuram), a Lazióhoz (Mendieta) vagy az AC Milanhoz (Ruí Costa, F. Inzaghi), de azért az sem igaz, hogy a Roma nem szerződtetett senkit. Az olasz labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartott Antonio Cassano például már hónapokkal ezelőtt odakanyarította a nevét a szerződésre, ugyancsak római játékos lett az Atalanta fiatal hálóőre, Ivan Pelizzoli, és arról sem feledkezzünk meg, hogy a Deportivo Alavésszel UEFA-kupa döntős jugoszláv Iván Tomic is az AS Romáé, hiszen csak kölcsönben szerepelt Spanyolországban.

A Roma rajtuk kívül megvette még a rutinos Diego Fusert is az AC Parmától, arról nem is beszélve, hogy a kulcsemberek közül senki sem távozott. Nakata Hidetosi ugyan elment, de Cassano pótolhatja őt. Az örök elégedetlen Fabio Capello azért morgott egy kicsit, szerinte ugyanis ha még egy világklasszis védőt is vesz a csapat, akkor valósággal verhetetlen lett volna, de a klub elnöke, Francesco Sensi nem ment bele abba a "ki tud többet költeni" versenybe, ami jelenleg a világ labdarúgásában megy.

A Bayern München túlságosan is sokat kért Samuel Kuffourért, míg a pármai Fabio Cannavarónak is túl magasak voltak az igényei. Így csak a fiatal francia Saliou Lassissi került Rómába, de így is kíváncsian várjuk, hogy melyik gárda lesz méltó ellenfele a Farkasoknak.

Korábban az [origo]-ban:

A Romáé a Scudetto

Pápai audienciára megy az olasz futballbajnok

Cassano a Romáé

Nakata a Parmában folytatja

Ajanlat:

AS Roma