Vágólapra másolva!

A Ferencváros ellenfeléről a Reuters hírügynökség spliti tudósítóját, Ivo Scepanovicot kérdeztük.

- Mennyiben változott a Hajduk csapata az elmúlt szezonhoz képest?
- Kicsit átalakult a bajnoki aranyérmes együtteshez képest. A legfontosabb, hogy a bajnokcsapat trénerét, Zoran Vulicot Nenad Gracan váltotta. A válogatott védő, Igor Stimac visszatért a West Ham Unitedtől, de már a Hajduk játékosa Aljosa Asanovic is, aki korábban játszott az olasz Napoli és az osztrák Austria Wien együttesében is. Jó hír, hogy a kapus Stipe Pletikosa és a csatár Ivan Bosnjak ugyan "elköltözött" az Olympique Marseille-hez, de néhány hét múlva visszatértek. Mindketten a Ferencváros ellen készülő csapat alapemberének számítanak. Új játékos még Darko Butorovic, a védő Portugália és Bosznia érintésével tért vissza Horvátországba. A klub még egy évre meg tudta tartani Vlatko Djolongát, aki egyébként a spanyol Alaves futballistája.

- A sztárok mellett szó volt Boban szerződtetéséről is...
- Csupán híresztelés volt az egész. Ellenben az igaz, hogy a nigériai olimpiai bajnok, Daniel Amokachi jelenleg Splitben edz, nagy esély van arra, hogy a klub szerződtesse.

- Mi az igazság Goran Ivaniseviccsel kapcsolatban? Úgy hallottuk, hogy a klub leszerződtette és szeretné pályára küldeni. Ez igaz vagy csupán tréfa?
- Egyáltalán nem tréfa. Goran vágya az volt, hogy egyszer a Hajdukban játsszon. De biztos, hogy a Ferencváros ellen nem lép pályára. A Hajduk regisztráltatta ugyan a Horvát Labdarúgó Szövetségnél, de valószínűleg csak egy bajnokin, esetleg egy késobbi Bajnokok Ligája-mérkőzésen kap néhány percet.

- Olvastuk, hogy néhány horvát sztár finanszírozta a klub BL-indulását. Mi ennek az oka?
- Igen, Igor Stimac (most a Hajduk játékosa), Alen Boksic (Middlesbrough), Aljosa Asanovic (Hajduk) és Slaven Bilic fejenként 700 ezer német márkával járult hozzá a szerepléshez. Ennak az az oka, hogy erős spiti együttest szeretnének, olyat, amely bejut a Bajnokok Ligájába.

- Tavaly a Dunaferr legyőzte a Hajduk Splitet. Mi az elvárás a mostani párharc során?
- Tavaly ott voltam a mérkőzésen... A klubvezetés természetesen a biztos továbbjutásban bízik. Úgy gondolja mindenki, a csapat nagyon sokat nyer Stimac és Asanovic visszatérésével.

- És mi a véleménye Nenad Gracan edzőnek a Ferencvárosról?
- Gracan eljmegy szombaton Magyarországra és megnézi a Ferencváros bajnokiját. A múlt héten azt mondta, a Zalaegerszeg elleni csapat nem az igazi Ferencváros volt.

Szerdán egyébként mindkét csapat edzőmeccset játszott. A Ferencváros a román másodosztályú FC Bihortól kikapott 2-1-re, míg a Hajduk 3-0-ra verte a horvát másodosztályú Mosor együttesét. A gólokon Mate Bilic (2) és Ivan Bosnjak osztozott.

Pincési László

(SZTÁR Sport)

Korábban az [origo]-ban:

Megint a Hajduk Split vár a magyar bajnokra

Ajánlat:

Hajduk Split