Vágólapra másolva!
A hétvégi UEFA Intertotó Kupa-mérkőzések közül megkülönböztetett figyelem kíséri a Lombard FC Tatabánya szereplését. A már másodosztályú gárda egy hete 2-1-es vereséget szenvedett Bresciában, és tartalékos csapat ide vagy oda, olasz együttest búcsúztatni így is nagyszerű volna. Kemény csata vár a Wolsburgra Minszkben, a legkomolyabb előnnyel a Rennes utazhat a - csehországi - visszavágóra.

Tatabányán az átalakult csapat eddig remekül teljesített, az igazi átütő sikert azonban a Brescia kiverése jelentené. Az Olaszországban kiállított Pekovic nem játszhat, helyén bemutatkozhat a héten az MTK-tól igazolt Kincses. A Brescia a hírek szerint a Hungária körúti visszavágón is a tartalékcsapatával szerepel. A héten ez a gárda edzett, és felkészülési mérkőzésen 1-0-ra kikapott a chilei Huachipato csapatától. A kezdőcsapatba visszakerülhet Mazzone. Ha a "nagycsapat" érkezne, akkor sem láthatnánk már három sztárt. A héten ugyanis távozott a svájci Türkylmaz, aki visszatért Luganóba. A veterán, 38 éves egykori Milan-védőt, Filippo Gallit egykori cimborája, Gianluca Vialli az angol másodosztályban szereplő Watfordhoz csábította, de odatart a Brescia albán válogatott csatára Tare is. Ilyen körülmények között akár tovább is léphet a Tatabánya.

Érdekes találkozó vár a német Wolfsburgra Minszkben, miután hazai környezetben csupán 4-3-ra futotta a Bundesliga-együttes erejéből. Ráadásul rengeteg a sérült: Greiner, Sarpei, Weiser, Thomsen, Nowak, Biliskov, Müller és Schnoor nem állhat a csapat rendelkezésére. Egyetlen jó hír, hogy végre megvan a csapat új kapitánya, a ghánai Akonnor személyében. A fehérorosz együttes három idegenben lőtt gólja nagyon sokat érhet, így a Kacsura, Ledzjanov csatárduó győzelemre és továbbjutásra vezetheti a Minszket.

A múlt hétvége legbiztosabb győzelmét a francia Rennes aratta, amely otthonában 5-0-ra intézte el a cseh Synot Strae Mestót. Idegenben is sokkal esélyesebb a Monterrubio neve által fémjelzett együttes.

A párosítás (zárójelben az első találkozó eredménye):
Aston Villa (angol) - NK Slaven Belupo (horvát) (1-2)
FK Pobeda (macedón) - FK Chmel Blsany (cseh) (0-0)
Gent (belga) - Werder Bremen (német) (3-2)
Lausanne (svájci) - Celje (szlovén) (1-1)
Heerenveen (holland) - Basel (svájci) (1-2)
Dinamo Minszk (fehérorosz) - VfL Wolfsburg (német) (3-4)
Newcastle (angol) - Lokeren (belga) (4-0)
Lombard FC Tatabánya - AS Brescia (olasz) (1-2)
1860 München (német) - Waalwijk (holland) (2-1)
Paris SG (francia) - Tavrija Szimferopol (ukrán) (1-0)
AIK Solna (svéd) - Troyes (francia) (1-2)
FC Synot (cseh) - Stade Rennes (francia) (0-5)

Pincési László

(SZTÁR Sport)

Korábban az [origo]-ban:

Kincses a Lombardé