Vágólapra másolva!
A C csoport két találkozójával befejeződött a csoportmérkőzések második fordulója, és újabb két együttes kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé. Uruguay és Costa Rica döntetlenje ugyanis azt jelentette, hogy mindkét gárdának négy pontja lett, amivel a legrosszabb esetben is (vagyis ha csak harmadikok lesznek csoportjukban) ott lesznek a negyeddöntőben. A csoport másik mérkőzésén Honduras legyőzte Bolíviát, és ezzel megmaradtak az esélyei a továbbjutásra.

Az első körben mind Costa Rica, mind pedig Uruguay győzni tudott, így egymás elleni mérkőzésükön tulajdonképpen a továbbjutás volt a tét. A celeste számára némi hátrányt jelentett, hogy a Bolívia elleni győztes gól szerzője, Javier Chevantón sérülés miatt már haza is utazott, ő nem léphetett pályára. Helyére a mexikói Toluca támadója, Carlos María Morales került be a csapatba, vagyis Víctor Púa mester a Mo-Mo (Morales-Richard Morales) csatárkettősnek szavazott bizalmat. A másik oldalon nem voltak ilyen problémák, sőt, három kiváló támadó közül kellett kettőt kiválasztani. A tréner, Alexandre Guimaraes Paulo Wanchope társául ezúttal Hernán Medfordot jelölte, és Rolando Fonseca ült a kispadon.

A közép-amerikaik kezdték jobban a mérkőzést, sokkal többet birtokolták a labdát, és ők irányították a játékot. Ennek ellenére 28 percet kellett várni az első gólra, amit Wanchope egyéni megmozdulása, na meg az uruguayi védő, Joe Bizera nagy hibája eredményezett. A támadó szerelte a hátvédet, elhúzott két másik uru mellett, és bár lövését a kapus először védte, a kipattanót már nem hibázta el. A találat tovább növelte a Costa Rica-iak önbizalmát, és a közép-amerikaiak percekre eldugták a labdát ellenfelük elől, amit a közönség hálás ollézással fogadott.

A szünet után aztán az uruguayiak beleerősítettek, és sikerült is egyenlíteniük: Rodrigo Lemos beadását Carlos Morales fejelte a hálóba. Ezt követően azonban megint Costa Rica percei következtek, a közép-amerikaiak kihagytak pár helyzetet, végül azonban rájöttek, hogy a döntetlen sem olyan rossz eredmény a számukra, és nem erőltették tovább a dolgot.

Az ezt követő mérkőzésen mind Honduras, mind Bolívia jól tudta: amennyiben vereséget szenved, továbbjutási esélyei minimálisra csökkennek. Ez azt eredményezte, hogy az első félidőben egyik gárda sem nagyon mert támadni, és félő volt, hogy unalomba fullad a találkozó. A szünet után aztán Honduras volt a bátrabb, és a Mexikóban légióskodó középpályása, Amado Guevara találatai révén győzni tudott. A dél-amerikaiak vesszőfutását az utolsó húsz percben két kiállítás tette teljessé: Milton Coimbra például mindössze negyedórája volt a pályán, amikor piros lapot kapott.

C csoport

Costa Rica - Uruguay 1-1 (1-0)
Medellín, Atanasio Girardot-stadion, 17 000 néző
vezette: Simón (brazil)
gól: Wanchope (28.), ill. C. Morales (53.)
Costa Rica: Lonnis - Drummond, Marín, Parks, G. Martínez, Solís, Centeno, Castro, Medford (Fonseca 56.), Wanchope, R. Gómez (Bryce 77.). Szövetségi kapitány: Guimaraes.
Uruguay: Múnua - C. Díaz, Bizera, Sorondo, Curbelo, Callejas, D. Pérez, A. Martínez (Anchén 51.), Lemos (Eguren 58.), R. Morales, C. Morales (C. Gutiérrez 88.). Szövetségi kapitány: Púa.

Honduras - Bolívia 2-0 (0-0)
Medellín, Atanasio Girardot-stadion, 17 000 néző
vezette: Solórzano (venezuelai)
gól: Guevara (54., 69.)
kiállítva: Sandy (72.), Coimbra (81.).
Honduras: Valladares - Caballero, D. Cárcamo, Medina, Güity (L. Pérez 29.), Lagos (Bernardez 87.), L. García, Turcios (M. Rodríguez 64.), Guevara, S. Martínez, De León. Szövetségi kapitány: Maradiaga.
Bolívia: Arias - Ribeiro, Jiguchi, Sandy, L. Álvarez, Raldés (Gutiérrez 46.), Calustro, R. García, Baldivieso (Carballo 78.), Botero, Líder Paz (Coimbra 66.). Szövetségi kapitány: Aragonés

A csoport állása:

1. Costa Rica és Uruguay 4-4 pont (2-1)
3. Honduras 3
4. Bolívia 0

Következő mérkőzések: Bolívia - Costa Rica (magyar idő szerint: július 20., péntek, 01.00 óra), Honduras - Uruguay (július 20., péntek, 03.15 óra).

Korábban az [origo]-ban:

Brazil győzelem Peru ellen

Ajánlat:

A 40. Copa América eredményei