Vágólapra másolva!
Az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere, Arsene Wenger nincs meggyőződve arról, hogy a rivális Manchester United csillagászati összegű átigazolásai biztosan meghozzák a várt eredményt. A MU körülbelül kétszer annyit költött az átigazolásokra, mint Wenger együttese.

"Nem vagyunk megfélemlítve, hogy Veron aláírt a Manchesterhez" - nyilatkozta az Arsenal menedzsere a Sunday People című újságnak. "Vetélytársunknak szerencséje van, hogy rengeteg pénzt tudott előteremteni az átigazolásokra." Veron ára 28 millió font, az Eindhoventől megkaparintott Ruud van Nistelrooy 19 millió fontba került.

Wenger csapatát az új idényben Francis Jeffers, Giovanni van Brockhorst, Sol Campbell és Richard Wright erősíti majd, ők összesen 24,5 millió fontba kerültek.

"Veron nagyon értékes játékos, de az árakat már nem a tudás, hanem a klubok pénztárcája diktálja. A Unitednek most van pénze, nekünk nincs, de egyszer majd lesz, remélem" - mondta Wenger, aki hozzátette, Európában rengeteg együttes van, amely sokat költhet, de még sincs csapata. A pénz Wenger szerint sokat segíthet, de nem old meg mindent, ráadásul rá lehet bukkanni úgy is jó labdarúgókra, hogy nem kell értük csillagászati összeget kifizetni. Az Arsenal mostani sztárjai viszonylag alacsony összegért kerültek a klubhoz. Wenger utalt arra, akkor is meg tudták a MU előtt nyerni a bajnokságot, noha kevesebb pénzt költöttek a játékosokra. "Remélem erősebbek vagyunk, s ezt azzal bizonyíthatjuk, hogy megnyerjük a bajnokságot" - mondta az Arsenal főnöke.

Thury Gábor

(SZTÁR Sport)