Vágólapra másolva!
Idegenbeli győzelemmel kezdte a labdarúgó NB I 2001-2002-es idényét az MTK gárdája, miután a Fáy utcában 1-0 arányban legyőzte a Vasas csapatát. A nap másik mérkőzésén a hét új játékost csatasorba állító Videoton ugyancsak 1-0-ra verte a Sopron együttesét.

Vasas-MTK Hungária 0-1 (0-1)
Fáy u., 3000 néző
vezette: Hanacsek
gól: Ferenczi (14.)
sárga lap: Cvetkovic (20.), Tóth A. (33.), illetve Smiljanic (24.), Jezdimirovic (67.), Brazenac (70.)
Vasas: Kövesfalvi - Herczeg, Tóth A., Juhár (Matic, 5.), Cvetkovic - Simek, Zabos (Mitrovic, 66.), Szili, Tóth N. - Zrlic, Orosko (Vincze, a szünetben)
MTK: Hajdu - Komlósi, Smiljanic, Győri, Elek - Zavadszky (Kanta, 69.), Jezdimirovic, Illés, Füzi Á. - Bükszegi (Brazenac, 58.), Ferenczi (Lazic, 77.)

2. perc: Ferenczi és Juhár fejpárbaját követően a Vasas védője a földön maradt, két perc múlva le is kellett cserélni, miután felszakadt a bőr a jobb szeme alatt.

9. perc: Orosko, Tóth Norbert, Zrlics volt a labda útja, a vendégjátékos azonban csúnyán fölé lőtt.

15. perc: Bükszegi passzát követően Ferenczi 17 méterről okosan lőtt a Vasas kapujának bal oldalába (0-1)

52. perc: Bükszegi a jobb oldalról jobb külsővel remekül ívelt a túloldalon felfutó Illés elé, aki egy pattanás után középre emelt, és az érkező Ferenczi kapásból a lécet találta telibe.

60. perc: Simek beemelését Zrilic estében kapura bombázta, Hajdu parádés vetődéssel mentette a bal alsó sarok elől.

75. perc: Ferenczi ajtó-ablak helyzetben a remekül kimozduló Kövesfalvit találta telibe.

A találkozó a nagy meleg ellenére remek iramban kezdődött, ám a Vasas öt perc után, Juhár kiválásával kicsit összezuhant. Az MTK remekül használta ki a lehetőséget és Ferenczi révén a vezetést is megszerezte. A második játékrészt nagy elánnal kezdte a Vasas, Szili, Simek és a csereként pályára lépő Vincze rengeteg távoli lövést küldött kapura, ám nem tudtak kifogni Hajdu kapuson. A másik oldalon Ferenczi egymaga három hatalmas helyzetet rontott el.

A mérkőzés utolsó 30 percében a "jugoszláv bajnokságból" kaphattak ízelítőt a nézők, ám a sok délszláv játékos semmit nem tett hozzá a játékhoz. A Vasas szerzeményei "lézengtek", az MTK-ban pedig a Bognár György által nagy igazolásnak és pengés játékosnak tartott Brazenac csupán három labdaérintéssel és egy sárga lappal hívta fel magára a figyelmet. A játék összképét tekintve megérdemelt vendégsiker született.

Tóth Bálint, a Vasas szakmai igazgatója: "Kovacic úr nem volt elégedett a látottakkal, de egyelőre még nem szeretnénk leszedni a keresztvizet a játékosokról. A kiváló MTK-tól nem szégyen kikapni!"

Bognár György, az MTK vezetőedzője: "A játék képe alapján gólokkal kellett volna nyernünk, nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A találkozót éppen amiatt dühöngtem végig, hogy csupán egygólosra sikeredett ez a győzelem."

Videoton - Sopron 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3500 néző
vezette: Bede
gól: Komódi (76.)
sárga lap: Leo (55.), Vilotic (78.), Csató (89.), illetve Horváth R. (64.)
Videoton: Végh - Tímár, Pomper, Vilotic, Szlezák - Szalai T., Csató, Bekő (Kovács A., 69.), Komódi - Leo (Kovács B., 84.), Terjék (Gajic, 69.)
Sopron: Horváth T. - Vincze G. (Varga K., 61.), Szabados, Horváth R. - Perger, Csiszár, Orabinec (Sifter, 77.), Tóth I. - Tóth M., Bausz (Sira, 52.), Nagy T.

19. perc: Komódi bal oldali beívelését a berobbanó Tímár 5 méterről fejelte kapura, a labda a felső lécről pattant az
alapvonalon túlra.

27. perc: Szlezák beadását Szalai T. csúsztatta tovább és Terjék jobb oldalról, az ötös sarkáról kapásból célozta meg a bal alsó sarkot, Horváth bravúrral mentett szögletre.

76. perc: Gajic jobboldali beadása után Komódi 5 méterről fejelt a jobb sarokba (1-0).

Küzdelmes mérkőzésen, többet támadott a Videoton, a helyzetek és a játék képe alapján nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.