Vágólapra másolva!
Bár hivatalosan ma megkezdődik a centenáriumi labdarúgó-bajnokság, a Bajnokok Ligája-résztvevő Ferencváros kerete még mindig nem alakult ki teljesen. A kiszemelt szlovákiai légiósok közül ugyanis egyelőre senki sem szerepelhet a Zalaegerszeg elleni találkozón.

A pozsonyi Új Szó információ szerint szerdán Budapesten járt Tibor Jancula, a Slovan 32 éves csatára, és tárgyalt Szeiler Józseffel, a Ferencváros ügyvezető igazgatójával. "Öt perc alatt megegyeztünk a Fradi vezetőivel, és már csütörtökön részt kellett volna vennem az edzésen, azonban a Slovan nem adott engedélyt erre. Így most otthon, Pozsonyban vagyok, de remélem, hamarosan visszatérhetek a magyar fővárosba. Esetemet bonyolítja, hogy még egy évig érvényes szerződésem van a Slovannal, így a két klubnak is meg kell egyeznie a vételáramban. Sőt, újra jelentkeztek az orosz Vlagyikavkaz vezetői is, akik rálicitáltak a korábbi ajánlatra, én azonban Oroszországba a család miatt nem megyek" - nyilatkozta a lapnak Tibor Jancula.

Nem könnyű a helyzete Peter Némethnek, a Baník Ostrava 26 éves középpályásának sem. "Kétnapos szabadságot kaptunk az edzőtől; pénteken kell visszautaznom Ostravára. Amennyiben azonban felhívnának a Fradiból, és közölnék velem, hogy sikerült megegyezniük a Baník vezetőivel, pakolnék és négy óra alatt Budapesten lennék. Sőt, már szombaton a ZTE ellen is pályára lépnék." A játékosért először egymillió márkáért lett volna hajlandó megválni az ostravai klub, most azonban egyes értesülések szerint már hatszázezer márkával is beérnék.

Sokáig nem tudott dönteni Hornyák Zsolt, hogy a Ferencváros vagy a Dinamo Moszkva ajánlatát fogadja el. Végül a huszonnyolc esztendős válogatott futballista az orosz együttest választotta. Mint kiderült, két ok játszott szerepet. Egyrészt az oroszok kész szerződést tettek elé, másrészt nagyjából a tízszeresét kapja annak az összegnek, mint amit az Üllői úton keresett volna.

(SZTÁR Sport)