Vágólapra másolva!
A Lombard FC Tatabánya egygólos vereséget szenvedett az olasz élvonalbeli Brescia otthonában az UEFA-Intertotó Kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén. A magyar együttes Pekovic kiállítása miatt a második félidő elejétől kezdve emberhátrányban játszott.

UEFA-Intertotó Kupa, harmadik forduló, első mérkőzés:

Brescia - Lombard 2-1 (2-1)
Brescia, 6500 néző
vezette: Tokat Metiz (török)
Brescia: Agliardi - Tisano (Cortellini, 56.), Bernardo, Danott, Mero - Javorcic, Corerra, Delano (Arderradzak, 77.), Guano - Pedrocchi (Caraccido, 46.), Salgado
Lombard: Balogh - Farkas A., Farkas V., Szűcs (Hornyák, 65.) - Véber (Obradovic, 71.), Jeremejev (Zsivóczky, 85.), Schafranek, Letenyei - Kiss B., Tüske, Pekovic
gól: Salgado a 24., Guana a 31., Tüske a 34. Percben
sárga lap: Szűcs M. (41.), Balogh (59.), Kiss B. (74.)
kiállítva: Pekovic (46.)

21. perc.: Mero két kézzel lökte ki Farkas Attilát a pályáról, ezzel a labda Guanához került. A támadó középpályás lövésébe Szűcs M. vetődött, de a játékszer a lesen álló Salgado elé került, aki közelről a kapuba fejelt (1-0).

31. perc.: Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Guano a jobb alsó sarokba lőtt (2-0).

34. perc: Kiss Béla a 11-es pontra ívelt, Tüske érkezett, és a jobb alsó sarokba helyezte a labdát (2-1).

43. perc: Véber három csel után indította Jeremejevet, akit védője a 16-oson belül elgázolt. A játékvezető nagy megdöbbenésre továbbot intett.

46. perc: Pekovic megütötte ellenfelét, ezért kiállították.

55. perc: Véber ugratta ki Kiss Bélát, aki remekül adott középre, de a berobbanó Tüske elől az olasz kapus menteni tudott.

63. perc: Schafranek pontos átadására ismét Tüske érkezett jó ütemben, de lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát.

71. perc: Schafranek átjátszotta védőjét, aki ezt követően letalpalta, majd a labda felpörgött az olasz játékos kezére, a 16-oson belül. A játékvezető szerint azonban ez sem érdemelt büntetőt.

79. perc: Guana lövésébe Kiss Béla messziről vetődött be.

89. perc: Tüske a kezdőkörben három védő között úgy vette a labdát át, hogy mindegyiküket lerázta. Aztán 45 méterről a 11-es ponton álldogáló Agliardi felett a kapufa tetejére nyeste a labdát.

Bíró Péter, az LFC elnök-tulajdonosa: "Ismét bebizonyosodott, hogy nem szabad az ellenfeleinknek és az ellendrukkereinknek felülni. Aki most is azt mondja, hogy a Lombard a bresciai ifik és juniorok ellen játszott, az nem tudja mit beszél. Az olaszok jelenlegi legjobb csapatukkal álltak fel. Igazi olaszos mérkőzésen nagy számú néző előtt nem vallottunk szégyent egy futballnagyhatalom élcsapata ellen. Kérek mindenkit, aki csak egy kicsit is szereti a magyar labdarúgást, az látogasson ki július 21-én szombaton este az MTK pályára. Ígérem, hogy egy harcos Lombardot, és egy jó erőkből álló Bresciat láthat majd."

Ebedli Ferenc, az LFC edzője: "Megtiszteltetés volt számunkra az olasz első osztályú csapat ellen játszani, az eredményt negatívan befolyásoló játékvezető miatt nem sikerült a nagyobb bravúr. Elismerésem a labdarúgóinknak, a mutatott játékért."

Tüske Roland, a mezőny legjobbja: "Örülök, hogy hazajöttem Tatabányára, és azt hiszem ez látszik is az utóbbi hetekben nyújtott játékomon."

További eredmények:
Lokeren (belga) - Newcastle United (angol) 0-4 (0-3)
FK Chmel Blsany (cseh) - FK Pobeda (macedón) 0-0
Slaven Belupo (horvát) - Aston Villa (angol) 2-1 (0-0)
VfL Wolfsburg (német) - Dinamo Minszk (ukrán) 4-3 (3-1)
Werder Bremen (német) - KAA Gent (belga) 2-3 (1-0)
(Lisztes Krisztián 77 percig játszott a német csapatban)
FC Basel (svájci) - SC Heerenveen (holland) 2-1 (2-0)
NK Publikum Celje (szlovén) - Lausanne (svájci) 1-1 (0-0)

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Tátrai Zoltán

Korábban az [origo]-ban:

Bravúr kell Bresciában a Lombardtól

Ajánlat:

UEFA Intertotó-Kupa