Vágólapra másolva!
Szombaton Olaszországban lép pályára a Lombard FC Tatabánya labdarúgócsapata. Az UEFA Intertotó Kupa harmadik fordulójában a Brescia lesz az ellenfél, amely a hírek szerint nélkülözi sztárjait, így várhatóan Roberto Baggio sem játszik Ebedli Ferenc tanítványai ellen.

A hét végén 12 Intertotó Kupa-mérkőzést vívnak Európa-szerte. Bennünket persze főleg a Lombard FC Tatabánya összecsapása érdekel, hiszen Ebedli Ferenc tanítványai már a harmadik fordulóban járnak, és eddig örmény, valamint moldáv ellenfelet gyűrtek le. Most sokkal nehezebb dolga lesz a tatabányaiaknak, hiszen az olasz bajnokságban nyolcadik helyen végzett Brescia lesz az ellenfél.

A Lombard FC együttese már átalakult a tavalyihoz képest több játékos távozott, illetve visszavonult, gondoljunk csak Kiprichre, Vinczére, Bajkusára, Vámosira vagy éppen Geleire. Az újak egyelőre jól szerepelnek, kérdés, ez Olaszországban is meglátszik-e majd.

Az olasz együttes szinte teljesen kicserélődött. A távozók között van az ismertebb sztárok zöme: a csapat gólvágója, Hübner a Piacenzához, Pirlo pedig az Interhez szerződött, de elment a védő Galli és a középpályás-trió Bisoli, Bachini, valamint Orlandini is. Az érkezettek között nincs ismerős, nem valószínű, hogy bárkinek is sokat mondana a Caracciolo, Javorcic, Salgado, Grande, Aurellio, Mero, J. Brown, Danotti, Pisano, Tacchini, Tignonsini, Brognoli, Dainelli, Toni névsor. Utóbbin kívül talán komoly szerzemény Giunti lehet, aki az AC Milant hagyta ott. Ha hozzávesszük, hogy állítólag Baggio sem lép pályára, már nem is annyira félelmetes az ellen.

Ha továbbjut a Tatabánya, akkor következő ellenfele a Blsany-Pobeda Prilep csatából kerül ki. Nos, a cseh és a macedón csapat mérkőzésén hazai győzelmet várunk, noha összességében inkább a Pobeda az esélyesebb.

A német csapatok közül ezúttal a harmadik körben bekapcsolódó Werder Bremen lehet a figyelem középpontjában, főképp Lisztes Krisztián miatt. A csapat június 29-én kezdte meg a felkészülést, legutóbbi edzőmeccsén 5-1-re verte az FC Ravensburg együttesét. A gólokon a brazil Ailton (ő kettőt is rúgott), Bogdanovic, Verlaat és Banovic osztozott. Megérkezett az új szerzemény, a perui Roberto Silva is, akinek honfitársát, a Bayern Münchenhez szerződött Pizzarrót kellene pótolnia. Ajánlólevélnek nem rossz az elmúlt idényben szerzett 21 bajnoki gól.

Ellenfele, a belga Gent hatalmas szerencsével, két öngóllal lépett túl a Cselik Zenica együttesén. A bajnokság ötödik helyén záró csapat öt új játékost szerződtetett: Verschuere a Sedan, Imagbudu a Strombeek, Wiart a Nancy, Anic a Siirt, Vanic pedig a Lokeren csapatából érkezett. Nagy vérveszteség viszont a legjobb góllövő, az egyiptomi Ahmed Hosszam elvesztése, őt az Ajax kaparintotta meg. Mindent egybevetve meglepődnénk, ha nem a Bremen nyerne.

A sorozat meglepetésgárdája, a horvát Slaven Belupo az angol Aston Villát fogadja. A hazaiak a ciprusi Famaguszta és a francia Bastia kiverése után újabb bravúrra készülnek. Persze úgy könnyű, hogy csatáruk, Dodik minden meccsen megrúgja a maga gólocskáját. Az angoloknál nem játszanak a marokkóiak, Hassan Kachloul és Mustapha Hadji, mindketten tagjai a Szenegál elleni vb-selejtezőre készülő válogatottnak. Bemutatkozhat viszont a dán óriás, Peter Schmeichel, aki 37 esztendősen visszatért a Premier League-be, és a távozó James helyét vette át a birminghami kapuban.

UEFA Intertotó Kupa, harmadik forduló

Szombat: Brescia - Tatabánya, FC Basel (svájci) - SC Heerenveen (holland), Wolfsburg (német) - Dinamo Minszk (fehérorosz), Celje (szlovén) - Lausanne (svájci), Lokeren (belga) - Newcastle (angol), Werder Bremen (német) - Gent (belga), Chmel Blsany (cseh) - FK Pobeda Prilep (macedón), Slaven Belupo (horvát) - Aston Villa (angol)

Vasárnap: Tavrija Szimferopol (ukrán) - Paris SG (francia), Stade Rennes (francia) - 1. FC Synot (cseh), Troyes (francia) - AIK Solna (svéd), Waalwijk (holland) - 1860 München (német)

Pincési László

(SZTÁR Sport)