Vágólapra másolva!

A testület három lehetőséget mérlegel: semleges pályán kerül sor a találkozóra; Leedsben rendezik meg a mérkőzést, de nem engedik be a török szurkolókat; minden eddiginél szigorúbb biztonsági intézkedések mellett, "normális körülmények" között bonyolítják le a találkozót. A határozatot azért halasztották péntekre, mert a döntéshozók további dokumentumokat kértek be mindkét klubtól az ügy alaposabb kivizsgálása érdekében.

Peter Ridsdale, a Leeds elnöke szerdán bejelentette, hogy csapata visszalép az UEFA Kupától, ha semleges helyszínen kell megrendezni az összecsapást.

Osman Ikizoglu török főügyész halálbüntetést kér a két leedsi szurkoló gyilkosára, ha minden kétséget kizáróan beigazolódik bűnösségük. Amennyiben a vád nem nyer teljes mértékben bizonyítást, 20 év börtönre számíthatnak. A török törvények szerint a gyilkosság nem vonz maga után automatikusan halálbüntetést. Bizonyos körülmények esetén azonban, főleg több ember halálakor, az ügyész gyakran kéri a legsúlyosabb büntetés kiszabását.

Jelenleg öt fiatal Galatasaray-szurkolót tartanak fogva, szigorú biztonsági körülmények között. Négyük ellen a vád gyilkosság, egyiküknél letartóztatásakor egy kést találtak. További nyolc vádlott szabadlábon védekezhet.

A Galatasaray-szurkolók, akik részt vettek Kevin Speight és Christopher Loftus megkéselésében, azzal védekeznek, hogy az angolok meggyalázták a török zászlót és molesztálták a nőket. A hazafias érvek azonban, úgy tűnik, nem hatnak a bíróságra.

(MTI)