Vágólapra másolva!

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Manchester United - Real Madrid 4-3 (1-1)
Old Trafford, 68 ezer néző
vezette: Collina (olasz)
Manchester: Barthez - Silvestre (P. Neville), Ferdinand, Brown, O'Shea - Verón (Beckham, 63.), Butt, Keane (Fortune, 82.), Giggs - Van Nistelrooy, Solskjar.
Real: Casillas - Salgado, Hierro, Helguera, R. Carlos - McManaman (Portillo, 69.), Zidane, Makelele, Figo (Pavón, 88.) - Ronaldo (Solari, 67.), Guti.
gól: Van Nistelrooy (43.), Helguera (52.), Beckham (71., 85.), illetve Ronaldo (12., 50. 59.)
sárga lap: Verón (18.), Fortune (93.), illetve Figo (73.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 6-5-ös összesítéssel.

Több meglepetéssel is szolgáltak az edzők a kezdőcsapatokat illetően: a Manchesterben Beckham a kispadra került, a Realnál pedig a védekező középpályás Flavio Conceicao helyett a támadó szellemű Steve McManaman kapott lehetőséget. A felforgatott összeállítás, úgy látszik, inkább a hazaiakat zavarta meg a meccs kezdetén, ugyanis az első derbin 3-1-re diadalmaskodó madridiak szereztek vezetést...

A 12. percben Guti hosszú álompassza a jobbösszekötő helyén megiramodó Ronaldo felé szállt, aki a tizenhatos jobb oldalán lepattanó labdát egyből kapura küldte, elemi erővel meglőtt lökete pedig a meglepett, s rosszul helyeszkedő Barthez mellett a bal alsó sarokba vágódott (0-1).

Két perccel az első félidő vége előtt egyenlített a MU: egy hosszú manchesteri indítást Roberto Carlos vétett el, így a labda Giggshez került, a walesi szélső a jobb oldali tizenhatos vonalánál meginduló Solksjaerhez továbbított. A norvég támadó egy szép csel után középre "küzdötte" a labdát, amelyet az érkező Van Nistelrooynak egy méterről már csak a kapuba kellett pofoznia (1-1).

Az 50. percben eldőlt a továbbjutás. Támadgatott a Real, már vagy két perce a MU térfelén passzolgattak egymásnak a Real sztártámadói, amikor az előrelopakodó Roby Carlos Zidane-nal kényszerítőzött (a visszapassz pompás ütemben érkezett), a balbekk a tizenhatoson belül vette át a labdát, az alapvonalig futott vele, majd középre gurította, Ronaldo pedig 8 méterről Barthez kapujába gurított (1-2).

Bár igaz, az angolok tudták, még négy gólt kell rúgniuk, hajtottak nagyon az elődöntőbe kerülésért, vagy minimum a győzelemért. Solksjaer kapott a madridi térfél közepén egy labdát, Verónhoz passzolt a balszélre, az argentin középre, Helguera pedig közelről a saját kapujába lőtt (2-2).

Az 59. minutumban vált világossá: ez a nap Ronaldóé és a Realé. A brazil csatár 35 méterre a MU kapujától kapott labdát, vezetgette néhány méteren át, majd 24 méterről a kissé kinn álló, s egyébként ma (is) iszonyatosan védő Barthez kapujába bombázott (2-3).

Nem sokkal ezután pedig jött Beckham, csereként beállt, s lőtt is egy hatalmas szabadrúgásgólt, 22 méterről bombázott - a 71. percben - a dermedten álló Casillas kapujának a bal oldalába (3-3).

Bár Beckham a 85. percben még bekotort egy kis gólt (Van Nistelrooy balról Hierróba lőtte a labdát, a megszeppent hátvéd "majdnem öngólját" Becks segítette a hálóba), a győzelemhez ez elég volt, a továbbjutáshoz azonban nem.

Az elődöntőben a Real Madrid a Juventussal találkozik, az első meccs május 6-án, a visszavágó 14-én lesz.