Vágólapra másolva!
A Győr ETO hazai pályán 2-0-ra kikapott Paulo Sousa csapatától, az izraeli Maccabi Tel-Avivtól a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

BL-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Győri ETO FC - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0-2 (0-0)
Győr, 8500 néző, v.: Hameter (osztrák)
Győri ETO FC: Kamenár - Takács Á., Svec, Lipták, Völgyi - Pátkai, Kamber - Kink (Andric, a szünetben), Koltai (Martinez, 69.), Varga R. - Strestík (Trajkovic, 55.)
Maccabi: Juan Pablo - Jeini, García, Tibi, Ziv - Alberman, Radi, Altman (Lugassi, 83.), Zahavi, Jicaki (Ben Haim, 88.) - Prica (Mikha, 74.)
gólszerzők: Jicaki (76.), Alberman (94.)
sárga lap: Koltai (31.), Kamber (36.), Andric (79.), Lipták (81.), Pátkai (92.), illetve Prica (21.), Alberman (40.)

A Győri ETO harminc év után indult ismét a legrangosabb európai kupában, ehhez képest nem várta telt ház a csapatokat, 8500 néző látogatott ki az ETO-parkba. A győrieknél eltiltás miatt nem ülhetett a kispadon Pintér Attila vezetőedző, az izraeli bajnokságot 13 pont előnnyel megnyerő Maccabi Tel-Avivnál viszont ott volt a tavaly még a Videotonnál dolgozó Paulo Sousa. A portugál szakember a találkozó előtt elmondta, hogy szerinte a Győr a párharc esélyese.

A látszat csal, nem a Maccabi bukott el Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Az edzőjük több éve itt dolgozik, a csapatuk jól összeszokott, az elmúlt öt évben szinte mindig a bajnokság élcsoportjában végzett. Emellett több perc is van a győri játékosok lábában, több felkészülési meccset játszottak, ezek alapján mondhatom, hogy a Maccabi a Győrhöz képest egy átlagos csapat" - dicsérte Sousa a magyar bajnokot.

Ehhez képest az izraeliek sokkal jobban kezdték a meccset, ügyesen passzolgattak a győri térfélen, és Kamenárnak többbször is bravúrral kellett védenie. Pintér Attila csapata 10-12 pec után ébredt fel, lőtt egy lesgólt is, de a játékvezető azt - jogosan - érvénytelenítette. A továbbiakban voltak kisebb helyzetei a Győrnek, Varga Roland lövésénél keleltt nagyot védenie a vendégek kapusának, de Sousa együttese lendületesebben, és veszélyesebben játszott. Az izraeliek sorra lőtték a szögleteket, sokszor próbálkoztak távolról is, Kamenárnak többször bravúrral kellett védenie, ezzel együtt nem született gól az első félidőben.

A szünetben hiába hozta be a lelátóról dirigáló Pintér Attila Andricot, majd a második félidő elején Trajkovicot is, a játék képe nem igazán változott, a Maccabi többet birtokolta a labdát, higgadtan, magabiztosan játszott, több helyzetet dolgozott ki, összeszokottabb csapatnak tűnt a győrinél. A Pintér-együttes nem tudott ritmust váltani, az izraeli mezőnyfölény pedig a 76. percben góllá is érett, amikor a hazai védelem sokadszor asszisztált egy izraeli támadáshoz, egy jobb oldalról érkező beadást Jicaki két győri védő mellett simán átvehetett a 16-oson belül, majd fordulásból a kapuba bombázott. A megérdemelt vezetés után sem állt vissza a Maccabi, sorra dolgozta ki a helyzeteket a teljesen összezuhant Győr ellen, amely a második félidőben egyszer sem tudott kapura lőni. A 94. percben Alberman adta meg a kegyelemdöfést, és állította be a 2-0-s végeredményt.

"Ma minden összejött nekünk, de ezek után is tiszteljük az ellenfelet, akit Izraelben is le akarunk győzni" - mondta a meccs után Paulo Sousa, a Maccabi edzője.

"Tudtuk, hogy jó csapat a Maccabi, hogy sokat birtokolja a labdát. Bátrabb és agresszívebb játékot kell játszanunk a visszavágón. Egy biztos, nem adjuk fel" - nyilatkozta Farkas József megbízott vezetőedző.

A visszavágót jövő kedden rendezik Izraelben.