Vágólapra másolva!
Sokat számít a fociban a lélektan, jelentette ki Gerard Piqué, a Barcelona védője, aki a tökéletesen hisz csapata továbbjutásában, noha 0-4-ről kezdik a Bayern München elleni BL-elődöntő visszavágóját.

Jupp Heynckes a legerősebb összeállításban küldi pályára a Bayernt este a Barca ellen, noha hat játékosa (Lahm, Schweinsteiger, Javi Martinez, Luiz Gustavo, Dante, Gómez) is csak egy sárga lapra van attól, hogy eltiltás miatt kihagyja a döntőt.

"Tudják a játékosok, hogy nem szabad mutogatniuk, feleslegesen szabálytalankodniuk, vagy felülniük a provokációknak" - közölte az edző, aki ugyanolyan játékot vár a tanítványaitól, mint a müncheni odavágón. "Támadunk, gólra törünk, meglátjuk, összejön-e. Nem vagyunk védekező csapat, noha jó a védelmünk."

A Barcában kezdő lesz Lionel Messi, aki a hétvégén bő tíz perc alatt gólt lőtt és gólpasszt adott Bilbaóban. Az argentin zseni idén 45 meccsen 54 gólt szerzett, és immár teljesen felépült az előző hetek lábadozása után.

"Tudjuk, mit jelent Messi" - mondta Piqué. "A világ legjobbja, így a legjobb hír, hogy a csapatban van. Mindenkire szükségünk van, főleg rá."

"Száz százalékig hiszünk abban, hogy megfordíthatjuk a párharcot. Korán gólt kell lőnünk, és önbizalmat gyűjtenünk. Egy 4-0-s vereség után kételkedni kezdesz magadban, de ahogy telnek a napok, hirtelen elkezdesz hinni. Márpedig a fociban nagyon sokat számít a pszichológia."