Vágólapra másolva!
A Zürich a BL-csoportkör második fordulójának a legnagyobb meglepetését okozva 1-0-ra legyőzte a Milant a San Siróban. A Wolfsburg ugyan vezetést szerzett Manchesterben, ám a United Giggs és Carrick góljaival fordított. A Real Madrid ismét három góllal nyert, ezúttal a Marseille-t győzte le Ronaldo vezérletével. A Bordeaux a Maccabit, a CSZKA a Besiktast, a Porto az Atléticót verte hazai pályán, míg a Chelsea az Apoel otthonában nyert. A Bayern-Juve rangadó döntetlen lett.

Bajnokok Ligája-csoportkör, második forduló:
A csoport
Bayern München (német) - Juventus (olasz) 0-0
Bayern:
Butt - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Braafheid - Müller, Ottl, Schweinsteiger, Robben (Olic, 44.), Klose, Ribéry
Juventus: Buffon - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Camoranesi, Melo, Diego, Marchisio - Trézéguet, Iaquinta

Girondins Bordeaux (francia) - Maccabi Haifa (izraeli) 1-0 (0-0)
Bordeaux:
Carasso - Chalme, Ciani, Planus, Trémoulinas - Plasil, Diarra, Gourcuff (Fernando, 46.), Wendel - Cavenaghi (Bellion, 60.), Chamakh
Maccabi: Davidovic - Mshumar, Keinan, Teixeira, Masilela - Gdir, Culma, Kayal, Golsa - Katan, Dvalisvili (Arbitman, 58.)
gól: Ciani (83.)
piros lap: Kayal (88.)

A Bayern München az első fordulóban könnyedén győzött 3-0-ra a Maccabi otthonában, a Juventus viszont hazai pályán csak 1-1-et ért el a Bordeaux ellen, így a német-olasz rangadón a torinóiak számára lett volna fontosabb a diadal. A sárga lapok versenyét ugyan 3-0-ra megnyerte a Juve, de a pályán a vendéggyőzelem elmaradt, így a Bayern vezeti a csoportot négy ponttal. A Juventus csak harmadik, a Bordeaux ugyanis Ciani hajrágóljával 1-0-ra legyőzte a Maccabit.

Az első forduló eredményei:
Juventus - Girondins Bordeaux 1-1
Maccabi Haifa - Bayern München 0-3

Az állás:
1. Bayern München 4 pont (3-0)
2. Girondins Bordeaux 4 (2-1)
3. Juventus 2
4. Maccabi Haifa 0

B csoport
CSZKA Moszkva (orosz) - Besiktas (török) 2-1 (1-0)
CSZKA:
Akinfejev - Semberas, V. Berezuckij, Ignasevic, A. Berezuckij (Grigorjev, 46.) - Krasic, Mamajev, Dzagojez, Odiah - González (Sennyikov, 78.), Necid (Rahimic, 64.)
Besiktas: Rüstü - Kas, Sivok, Ferrari, Köybasi - F. Ernst, Ekrem Dag - Nobre, Tello (Bobo, 75.), Holosko (Simsek, 34.) - Nihat (Özkan, 73.)
gól: Dzagojev (7.), Krasic (61.), illetve Koybasi (92.)

Manchester United (angol) - VfL Wolfsburg (német) 2-1 (0-0)
MU:
Kuszczak - O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Anderson, Giggs - Owen (Berbatov, 20.), Rooney
Wolfsburg: Benaglio - Riether, Madlung, R. Costa, Schäfer - Hasebe (Ziani, 73.), Josué, Misimovic, Gentner - Grafite, Dzeko
gól: Giggs (59.), Carrick (78.), illetve Dzeko (56.)

Gól nélküli félidő után Dzeko fejesgóljával vezetést szerzett a Wolfsburg, majd Giggs sorfalon megpattanó szabadrúgásgóljával egyenlített a MU, végül Carrick egy legurított labdát 16-ról a kapu jobb oldalába lőtt, így fordítani tudtak a hazaiak. Giggs 150. gólját szerezte az angol csapat színeiben. A mérkőzést Kassai Viktor vezette.

A CSZKA 2-1-re győzött a Besiktas ellen a nagy gólok meccsén. Dzagojev 21-ről hullófalevél-szerű bombával szerzett vezetést a hazaiaknak, Krasic hosszú szóló és egy biciklicsel után lőtt Rüstü szemei közé, növelve ezzel a CSZKA-előnyt, a szépítő Koybasi pedig 14 méterre a moszkvai kaputól saját magának felpörgette a labdát, majd kegyetlenül bevágta a léc alá.

A B csoportot a ManUnited vezeti hibátlan teljesítménnyel, a CSZKA-nak és a Wolfsburgnak 3-3 pontja van, sereghajtó a Besiktas.

Az első forduló eredményei:
Wolfsburg - CSZKA Moszkva 3-1
Besiktas - Manchester United 0-1

Forrás: AFP
Carrick gólja két további pontot ért a MU számára

Az állás:
1. Manchester United 6
2. VfL Wolfsburg 3 (4-3)
3. CSZKA Moszkva 3 (3-4)
4. Besiktas 0

C csoport
AC Milan (olasz) - FC Zürich (svájci) 0-1 (0-1)
Milan:
Storari - Abate, Nesta (Onyewu, 60.), Kaladze, Jankulovski - Flamini (Zambrotta, 46.), Pirlo, Seedorf (Ronaldinho, 46.), Ambrosini - Inzaghi, Pato
Zürich: Leoni - Koch, Barmettler, Tihinen, Rochat - Gajic, Aegerter, Margairaz, Tico - Vonlanthen (Nikci, 76.), Djuric.
gól: Tihinen (10.)

Real Madrid (spanyol) - Olympique Marseille (francia) 3-0 (0-0)
Real: Casillas - S. Ramos (Garay, 72.), Pepe, Albiol, Marcelo - Alonso, Guti, Gago - Kaká (Raúl, 78.), Benzema, Ronaldo (Higuaín, 70.)
OM: Mandanda - Bonnart, Diawara, Heinze, Taiwo - Lucho González, M'bia Etoundi, Cheyrou - Abriel (Rodriguez, 62.), Morientes (Brandao, 63.), Niang.
gól: Ronaldo (58., 64.), Kaká (61. - 11-esből)
piros lap: Diawara (60.)

A Zürich - amely az előző körben 5-2-re kikapott a Realtól - álomszép góllal győzte le a Milant: egy bal oldali szöglet után Tihinen sarokkal juttatta a labdát Storari kapujába.

A Real ismét három góllal nyert, ezúttal a továbbra is pont nélküli Marseille-t verte meg a Bérnabeuban. Ronaldo pimasz góllal nyitott: egy 40 méteres indításra rárajtolt az OM kapusával, s mikor Mandanda felugrott, akkor ő laposan elpöckölte a labdát a lábai alatt.

A 64. percben Ronaldo ellen szabálytalankodtak, a 11-est Kaká lőtte a kapu közepébe. A MU-tól érkezett szélső három percre rá belőtte a harmadik Real-gólt: remekbe szabott háromszögezés után került ziccerhelyzetbe, és 5 méterről nem hibázott.

A Real 6 pontos, a Milannak és a Zürichnek 3-3 pontja van, míg az OM-nek - némi meglepetésre - egy sem.

Az első forduló eredményei:
FC Zürich - Real Madrid 2-5
Olympique Marseille - AC Milan 1-2

Forrás: AFP
Ronaldo számolatlanul termeli a gólokat a Realban

Az állás:
1. Real Madrid 6
2. AC Milan 3 (2-2)
3. FC Zürich 3 (3-5)
4. Olympique Marseille 0

D csoport
Apoel Nicosia (ciprusi) - Chelsea (angol) 0-1 (0-1)
Apoel: Hiotisz - Purszaitidisz, Kontisz, Grncarov, Haxhi - Haralambidész (Paulista, 85.), Nuno Morais, Pinto, Mihael (Breska, 80.), Alexandru (Kosowski, 58.) - Mirosavljevic
Chelsea: Cech - Ivanovic, R. Carvalho, Terry, A. Cole - Essien, Belletti (Deco, 68.), Lampard, Kalou (J. Cole, 80.) - Anelka, Malouda
gól: Anelka (18.)

FC Porto (portugál) - Atlético Madrid (spanyol) 2-0 (0-0)
Porto: Hélton - Fucile, Rolando, Bruno Alves, Pereira - Belluschi, Costa (GUarin, 67.), Raul Meireles - Hulk, Falcao (Farias, 88.), M. González (Valerij, 90.)
Atlético: Roberto (De Gea, 26.)- Ujfalusi, Pablo, Juanito, Perea - Jurado (Reyes, 80.), Assuncao, Cléber, Simao (Maxi, 70.) - Agüero, Forlán
gól:
Falcao (75.), Rolando (82.)

A D csoport eddigi egyeduralkodója a Chelsea, amely a Porto elleni hazai diadal után Nicosiában is begyűjtötte a három pontot. A nyerőember Anelka volt, aki Belletti oldalvonalról pazarul legurított labdáját csavarta 13 méterről a kapu jobb oldalába.

A Porto feljött a második helyre a csoportban, miután remek hajrával - Falcao sarkazós, valamint Rolando fejesgóljával - 2-0-ra legyőzte az Atléticót.

Az első forduló eredményei:
Chelsea - Porto 1-0
Atlético Madrid - Apoel Nicosia 0-0

Az állás:
1. Chelsea 6
2. FC Porto 3
3. Apoel Nicosia 1 (0-1)
4. Atlético Madrid 1 (0-2)

A csoportok első két helyezettjei a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a harmadikok az Európa Ligában folytathatják.