Vágólapra másolva!
Közel másfélezer fős biztonsági személyzet ügyel a rendre kedden az AS Roma-Manchester United labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, az olasz fővárosban.

A Stadio Olimpicóban és a létesítmény környékén 1400 csendőr, fegyveres finánc és rendőr próbálja majd megakadályozni, hogy a túlfűtött hangulatban a két ellentábor egymás torkának essen

Róma belvárosában és az aréna környékén reggel 9-től 23 óráig tilos az alkoholtartalmú italok árusítása, és üveges üdítőt sem lehet eladni.

Az olasz rendőrök végig szoros kapcsolatban lesznek brit kollégáikkal, tekintettel arra, hogy a meccs a kiemelten veszélyes kategóriába tartozik.

Egyébként épp hétfőn jelentették be, hogy a római Stadio Olimpico könnyen elvesztheti a jövő évi BL-döntő rendezési jogát, ha a Roma-MU negyeddöntőn újabb rendbontás történik.

A stadion környékén gyakran garázdálkodnak késsel felfegyverkezett bandák, az angol csapat utóbbi két vendégszereplését is megzavarták különböző incidensek, ráadásul a Real Madrid március eleji látogatása alkalmával sem volt nyugalom, néhány szurkolót megkéseltek.

Az európai szövetség (UEFA) szóvivője, William Gaillard azt mondta: amennyiben a keddi meccs kapcsán hasonló esetek történnek, megfontolják, hogy Róma alkalmas-e a jövő évi BL-finálé lebonyolítására.